7. srpna 2015 • 04:20

Konec Sparty a Plzně v Lize mistrů: Jak se změní pozice trenérů?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrovské rozčarování. Zklamání, bolest z toho, že sen o Lize mistrů mizí minimálně na rok v dáli. Na Spartě i v Plzni chvíli po těžkých direktech v domácích odvetách 3. předkola začínají hledat důvody, proč se nepodařilo slibně rozjeté partie dotáhnout. Může velký nezdar ovlivnit pozici trenéra Zdeňka Ščasného, případně jeho záparočeského kolegy Miroslava Koubka?



PLZEŇ: Klíčové bude dostat se do Evropy

Trenér Miroslav Koubek se nemůže těšit z tak silné podpory, jakou má Zdeněk Ščasný na Letné, v bezprostředním ohrožení ovšem není. Podle informací deníku Sport zůstává v kancelářích vrcholných představitelů Viktorie klid, trenérská rošáda není na pořadu dne. Z části i proto, že by nyní v Plzni jen velice složitě hledali vhodného nástupce. Naprosto klíčové pro další působení zkušeného barda na západočeské lavičce ovšem bude, aby se s mužstvem probojoval do základní skupiny Evropské ligy. Pokud by se tak nestalo, s největší pravděpodobností by jeho plzeňský příběh skončil vyhazovem. Majitel klubu Tomáš Paclík před startem sezony prohlásil, že cílem je proskočit do skupiny některé z evropských soutěží. První pokus Koubkovi nevyšel, klub přišel o pohádkové příjmy. Nyní stojí před reparátem. Má druhou šanci. A v ní hraje také o svou budoucnost. K ruce má totiž nadstandardní kádr. Podzim bez Evropy se v Plzni nepromíjí.

Vše bylo obráceně, než jsme chtěli, řekl Koubek po konci Plzně v LM
Video se připravuje ...

Zklamaný Kolář: Gól zanechal stopy, pak jsme jen nakopávali míče
Video se připravuje ...

Miroslav Koubek
„Určitě to atmosféře nepřidá. V tuhle chvíli je to pro nás skličující, ale je tady šance dostat se přes play off do Evropské ligy. Takže není ta situace identická s tou loňskou, kdy se po vyřazení s Ploještí v Evropě nepokračovalo.“

 SPARTA: Křetínský cestě Ščasného věří

Předsezonní vyjádření majitele klubu Daniela Křetínského plavmo přejde i přes trestuhodně ztracené třetí předkolo Ligy mistrů. Šéf svému trenérovi věří, prý mezi nimi probíhá výborná komunikace, takže se Zdeněk Ščasný o své místo bát nemusí, důvěru bude mít i teď. Notabene když Spartě boj o poháry nekončí, před play off Evropské ligy rozhodně nepřijde do realizačního týmu žádný zásah. Je třeba se na to dívat i tak, že Sparta nešla do dvojzápasu s CSKA jako favorit, postup nebyl považován za bezpodmínečný, ačkoliv mu mužstvo nakonec bylo velmi blízko. Bolestné vyřazení se ještě Ščasnému bude vysvětlovat celkem dobře, víceméně se splnilo i přání Křetínskému, aby tým svedl poctivý a tvrdý boj o poslední fázi kvalifikace Ligy mistrů. Sám Ščasný uvedl, že vyřazení z předsíně Champions League by nemělo ohrozit nastoupenou novou cestu, a že je nyní zcela zásadní udržet se na podzim v Evropě.

Ščasný po prohře s CSKA: Rozhodčí hrubě ovlivnil utkání
Video se připravuje ...

Dočkal: Ptal jsem se rozhodčího, jestli je spokojený. Řekl, že ano
Video se připravuje ...

Rus se víc svíjel, řekl Krejčí o červené pro Matějovského
Video se připravuje ...

Zdeněk Ščasný
„Sezona by postupem byla někde jinde, protože bychom byli automaticky v pohárech. Ale nekončí to, začne nový den, počkáme na los a pokusíme se dostat do Evropské ligy. Vliv a dopad na některé lidi to možná mít bude, ale hráči jsou si vědomi, že zahráli dobrý zápas.“

jak se změní kádr?

- jak vypadal způsob hry?

- v čem selhaly opory?

Velkou ANALÝZU vyřazení Sparty a Plzně z Ligy mistrů čtěte v pátečním Sportu

Titulní strana pátečního Deníku Sport - 7.8. 2015 Titulní strana pátečního Deníku Sport - 7.8. 2015Foto Deník Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud