26. srpna 2015 • 23:00

Rooney je zpátky! První hattrick v pohárech od debutu v roce 2004

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledních dnech se o tom hodně psalo. Wayne Rooney nemá formu. Wayne Rooney nesedí do herního stylu trenéra Van Gaala. A byl to právě Wayne Rooney, kdo zavřel všem kritikům pusu a třemi góly sestřelil v odvetě Ligy mistrů belgické Bruggy. Svým skvělým představením tak pomohl United k jasné výhře a zajistil klubu návrat do skupinové fáze milionářské soutěže.



Byl to jeho teprve druhý hattrick v evropských pohárech. Ten první vstřelil anglický reprezentační kapitán při svém debutu v roce 2004 proti Fenerbahce. Bylo 28. září. Tehdy osmnáctiletý mladík nastoupil po boku nizozemského kanonýra Ruuda van Nistelrooye a tureckému celku nasázel tři góly.

O jedenáct let později v srpnu roku 2015, se devětadvacetiletý lídr United staví v odvetě Ligy mistrů proti belgickým Bruggám a trefuje se vůbec poprvé od 4. dubna 2015, kdy pokořil obranu Aston Villy. Do střelecké listiny se kapitán „rudých ďáblů“ zapisuje hned třikrát.

Odpovídá tím tak i na kritiku, která se v posledních týdnech snesla na jeho hlavu. Zlí jazykové tvrdili, že Rooney už je za svým vrcholem a góly od něj nelze čekat. Omyl! Anglický fotbalista na hřišti Brugg řádil jako černá ruka.

První branku mu připravil talentovaný Memphis Depay, druhá byla po parádní souhře opět s nizozemským mladíkem a Anderem Herrerou. Třetí gól vsítil paradními houslemi, když využil přihrávky od Juana Maty.

Gary Lineker Rooneyho počínání trefně vystihl ve svém příspěvku na Twitteru. „Je to pitomé být útočníkem. Nic se vám nedaří, pak vstřelíte gól a najednou jde všechno lehce,“ napsal anglický internacionál.

Wayne Rooney se modlí po vstřelené brance.
Wayne Rooney se modlí po vstřelené brance.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud