22. října 2015 • 10:49

Mistrovský přesun! De Bruyne šel ze středu na hrot, pak rozhodl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLAS | Fotbalistům Manchesteru City pomohl ke středeční výhře 2:1 ve 3. kole základní skupiny Ligy mistrů proti Seville i nečekaný trenérský tah. Domácí kouč Manuel Pellegrini na poslední čtvrthodinu přesunul belgického středopolaře Kevina De Bruynea z levé strany zálohy na hrot útoku a srpnová nejdražší posila v historii klubu v první minutě nastavení rozhodla o důležitém vítězství.



Manchester City se bez zraněného útočníka Sergia Agüera v druhé půli spíš bránil a příliš se nedostával do šancí. Pellegrini tak v 76. minutě zareagoval nečekanou taktickou rošádou, když stáhl Wilfrieda Bonyho, který se podílel v prvním poločase na vyrovnávací brance, a místo něj nasadil defenzivněji laděného Fernanda. Na hrot útoku více do středu se postavil De Bruyne a záložník Yaya Touré se posunul na ofenzivnější pozici ve středu pole. Tah zafungoval skvěle - právě po spolupráci s Tourém vstřelil De Bruyne po pěkné individuální akci rozhodující gól.

VIDEO: Parádní akce rozhodla o výhře City

"Abych řekl pravdu, moc často jsem v životě v útoku nehrál. Samozřejmě v tuhle chvíli nemáme tolik útočníků, a když mi trenér řekl, abych tam hrál, zkusil jsem to. Jsem trochu jiným typem hráče, který operuje na velkém prostoru. Možná si kouč myslel, že to soupeři způsobí problémy," uvedl De Bruyne.

"Když vás trenér nasadí do útoku, vaším úkolem je snažit se něco vytvořit nebo skórovat. Jsem rád, že se to povedlo," řekl De Bruyne, který v létě přišel do City z Wolfsburgu za 75 milionů eur - nejvyšší částku v historii klubu a jako sedmý nejdražší hráč světa.

"Když jsem hostoval v Brémách, hrál jsem asi na šesti různých pozicích. Myslím, že je to spíš výhoda než nevýhoda. Může se vám z toho točit hlava, ale je to fajn," doplnil čtyřiadvacetiletý belgický reprezentant.

Pellegrini nechtěl svůj trenérský tah přeceňovat. "Potřeboval jsem udělat změnu, protože jsme se moc nedostávali k vápnu a nevytvářeli si šance. Potřeboval jsem způsob, jak dát Tourému volnost blíže pokutovému území a Kevinovi také. Ale nemyslím si, že to byla taktická rošáda," řekl chilský kouč.

"Koupili jsme Kevina, protože jsme věděli, že je to velmi kreativní hráč, který může skórovat nebo připravovat góly. V tomhle ohledu to byl dokonalý přestup," pochvaloval si kouč lídra Premier League.

Manchester City stejně jako v minulém utkání skupiny v Mönchengladbachu v poslední minutě otočil skóre a v tabulce je po třech kolech na postupovém druhém místě s tříbodovým náskokem před Sevillou. "To, že jsme dokázali dvakrát obrátit stav v posledních minutách, ukazuje velký charakter a koncentraci týmu. V evropských pohárech je to velmi důležité. Teď ale musíme zapomenout na Ligu mistrů a soustředit se na víkend," připomněl Pellegrini ligové derby s Manchesterem United.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud