13. dubna 2016 • 23:35

Barcelona zuřila, ukradli jí penaltu. Iniesta už ale mohl být venku

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Favorit končí! Fotbalisté Barcelony nezvládli odvetné utkání čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě Atlétika Madrid a po prohře 0:2 se jim semifinálová brána zavřela. Lionel Messi a spol. se ale v závěru vypjatého duelu hodně zlobili. Za ruku bránícího hráče totiž chtěli právem penaltu, kterou by si mohli vynutit prodloužení, jenže hlavní rozhodčí odpískal pouze přímý kop.



První poločas středečního šlágru byl překvapivě v režii Atlétika. Barcelona sice držela míč a měla několikanásobně více přihrávek, ale pouze jednou se s balonem dostala do vápna soupeře. Naopak domácí Katalánce přestříleli 4:1 a byli mnohem nebezpečnější.

Jedna akce se ujala. To když se po Saúlově centru prosadil hlavou kanonýr domácích Antoine Griezmann. V tu chvíli postupovalo Atlético. A tak Barcelona ve druhém poločase hodně zabrala a soupeře často na dlouhé minuty zmáčkla do jeho pokutového území.

Jenže radovali se opět nahecovaní domácí. Obránce Filipe Luís parádně pronikl a ve vápně Barcelony ještě hledal volného Griezmanna. Přihrávku ovšem zastavil rukou Andrés Iniesta a sudí Nicola Rizzoli neváhal – penalta. Tu právě Francouz Griezmann proměnil.

VIDEO | Sestřih zápasu Atlétiko - Barcelona 2:0


Trenér Atlétika Diego Simeone se přesto zlobil, pro Iniestu totiž žádal červenou kartu. „Iniesta měl být vyloučen,“ shodli se rovněž experti Jaroslav Hřebík a Karol Kisel ve studiu O2 Sport. Jenže kapitán Barcelony na hřišti zůstal. A to je pro tento fotbalový příběh velmi důležité.

Byl to totiž Andrés Iniesta, kdo vzal na sebe v nastavení tíhu odpovědnosti a rozhodl se vystřelit. Jeho ránu nicméně zastavil kapitán domácích Gabi. K jeho smůle rukou. Reakce sudího? Nařídili přímý kop na hranici pokutového území.

A tak pro změnu zuřili hosté. Hráči Barcelony i trenér Luis Enrique totiž chtěli penaltu. Právem, Gabi skutečně zahrál míč uvnitř šestnáctky. „Měla se kopat penalta,“ měli opět jasno hosté ve studiu O2 Sport.

VIDEO | Barcelona měla v závěru kopat penaltu

Hlavní rozhodčí ale své rozhodnutí nezměnil a Barcelona tak dostala jen výhodu přímého kopu. S hráči jako Neymar a Lionel Messi je ovšem i to účinná zbraň. Jenže hvězdný Argentinec potvrdil, že není v ideální formě. Míč poslal nad Oblakovu branku a prodloužení si tak vynutit nedokázal.

To už se další pozoruhodný příběh nachýlil ke konci a zanedlouho se ozval závěrečný hvizd. Zatímco fotbalisté Barcelony schovali hlavy do dlaní a ještě spílali rozhodčímu, hráči Atlétika propukli v obrovskou euforii. Semifinále Ligy mistrů na úkor Barcelony, to si pořádnou oslavu zaslouží.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud