3. srpna 2016 • 04:55

Trenér Ščasný řeší otazníky v sestavě. Zariskuje s Váchou a bez Lafaty?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BUKUREŠTI | Nesmí se splést. Trenér Sparty Zdeněk Ščasný potřebuje trefit sestavu na první pokus. Jeho tým totiž dnes večer čeká klíčový duel na půdě Steauy Bukurešť. V odvetě 3. předkola Ligy mistrů jde nejen o sportovní prestiž, ale také o pořádný balík. Jen za postup přes rumunský celek by měla Sparta jistých 145 milionů korun. Utkání sledujte od 19:45 na iSport.cz ONLINE.



Chvíli s úsměvem na tváři, chvíli zadumaný. Tak vypadal kouč Sparty Zdeněk Ščasný na úterním podvečerním tréninku v Rumunsku. Základní otázka se pochopitelně nabízí. Jakou základní sestavu pošle zkušený stratég do důležité odvety na půdě Steauy?

Výsledek 1:1 z prvního zápasu přitom předesílá krutou pravdu. Sparta musí dát minimálně jeden gól. Jinak může na sen o Lize mistrů zapomenout. „Ale nemůžu říct, že budeme celých 90 minut útočit. Bude záležet na průběhu hry,“ řekl Ščasný před zápasem.

Taktických variant, z nichž může vybírat, má prý připraveno několik. I díky kompletnímu kádru, nikoho nenechal doma. Nejvíc se trenérovi Letenských honí v hlavě myšlenka s nasazením záložníka Lukáše Váchy, jenž má za sebou sakramentsky dlouhou pauzu.

Ščasný: Chceme se v Rumunsku zlepšit. Uvažujeme o riziku s Váchou
Video se připravuje ...

„Je zpátky v mužstvu. Chtěl jsem ho dát do zápasu, už trénuje dlouho. Trošku riziko to je, ale zcela upřímně říkám, že zvažujeme, jestli do něj nepůjdeme,“ prozradil Ščasný.

Riziko to je z důvodu, že Vácha naposledy odehrál kompletních devadesát minut v soutěžním utkání 27. dubna v poháru s Jabloncem. Poté si ještě připsal dva ligové starty, v nichž ale nastřádal pouze čtrnáct minut.

A pokud Vácha, koho v sestavě nahradí? Nejspíš to odnese talentovaný Aleš Čermák, který trpěl v zápase se Slováckem kvůli angíně a brzy střídal. „Ale už i on se uzdravil, v pondělí normálně trénoval,“ řekl letenský kouč.

Překvapení nastane zřejmě i v útočné dvojici, kde by mohli dostat přednost Lukáš Juliš a Josef Šural na úkor zkušenějšího Davida Lafaty. To celé je náznak toho, že by Sparta nejraději udeřila z rychlých protiútoků stejně jako v úspěšných zápasech minulého ročníku v Krasnodaru a Římě.

„To by bylo ideální, kdybychom hráli podobně jako na Laziu,“ přikývl gólman David Bičík. Rozdíl je v tom, že na jaře nebyla Sparta pod takovým tlakem. Nyní je postup přes Steauu do play off Ligy mistrů povinností. Tudíž to budou velké nervy. A trenér Ščasný se potřebuje trefit.

Pravděpodobná sestava Sparty na Steauu: 
Bičík – Holek, Brabec, Kadlec – Zahustel, Dočkal, Vácha, Frýdek, Konaté – Šural, Juliš

Jako s Laziem? Fotbal jsme hrát nezapomněli, burcuje Ščasný
Video se připravuje ...

Bičík: Kdyby to bylo do dvacáté minuty 2:0 jako na Laziu, bylo by to fajn
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud