20. dubna 2017 • 04:56

Knížecí revoluce! Monaco válí jako za dob Plašila, Mbappé psal historii

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tuhle partičku si dejte pozor. Je jedno, jestli máte kádr nabušený z miliardových posil, nebo squadru z těch největších příslibů budoucnosti. Lídr francouzské ligy Monaco totiž v Lize mistrů ukázalo, že slovo strach mu nic neříká. V osmifinále vyřadil hvězdný Manchester City a ve čtvrtfinále i Borussii Dortmund, kterou porazil 3:2 a 3:1. Povstání knížecího klubu vedl v obou duelech teprve 18letý kanonýr Kylian Mbappé.



Když první zápas na půdě Manchesteru City skončil výhrou Angličanů 5:3, měli někteří experti za své, že si postup Pep Guardiola utéct nenechá. Chyba. V Monaku Citizens vyhořeli a domácí po vítězství 3:1 vášnivě slavili postup.

Do cesty se jim postavila Borussie Dortmund. Strategicky úplně jiné mužstvo, než byl Guardiolův Manchester. První zápas musel být o den odložen kvůli bombovému útoku na autobus BVB. A výkon německého celku tomu odpovídal. Mladé mužstvo bylo otřeseno, zatímco Monaco dokráčelo k výhře 3:1.

SESTŘIH Ligy mistrů: Monako - Dortmund 3:1. K výhře pomohl výtečný start
Video se připravuje ...

Férová bitva měla přijít až v odvetě. Dortmund na rozjeté mužstvo Leonarda Jardima však nestačil. Už ve třetí minutě dorazil míč do sítě 18leý Kylian Mbappé a domácí fanoušci byli v extázi. Samotný Mbappé se při oslavě zastavil, překřížil ruce přes svůj hrudník a z jeho výraz odpovídal tomu, jako by vlastně o nic nešlo.

Jenže největší talent monackého týmu v tu chvíli stanovil nový historický mezník. Stal se totiž jediným hráčem, který ve svých prvních dvou vyřazovacích kolech Champions League, v každém zápase vstřelil gól. Jeho střelecká bilance v aktuální sezoně je 22 vstřelených branek, osm asistencí a 2017 odehraných minut.

Falcao slaví se spoluhráči postup do další fáze Ligy mistrů
Falcao slaví se spoluhráči postup do další fáze Ligy mistrů

"Je hezké, že jsme se dostali do semifinále, ale myslím si, že bychom měli být i ve finále. Důvod? Kdybychom to neměli takhle nastavené v hlavách, tak bychom se nedostali ani sem," řekl 18letý útočník o jehož služby jeví zájem přední světové kluby.

Další gól do konce poločasu přidal Radamel Falcao a byla to jeho trefa 45. trefa v 50. v evropských pohárech. Kalich hořkosti pro hosty z Vestfálska dokonal střídající Germain, který v 81. minutě přišel na trávník a v tu samou dobu skóroval.

Plašil byl ve finále, kam dojde Falcao a spol.?

„Nešťastnou úvodní brankou nám zničili sebevědomí,“ hlesl po utkání trenér Borussie Thomas Tuchel. „Bohužel jsme neměli kvalitu, energii ani štěstí, abychom postoupili," dodal.

Monaco se tak stalo prvním francouzským klubem v semifinále od ročníku 2009/10, kdy v elitní čtyřce figuroval Lyon. "Pro náš mladý a ambiciózní tým je to kouzelná noc," uvedl autor poslední trefy Monaka Germain.

Klub z Francouzské riviéry byl v této fázi soutěže naposledy v roce 2004, kdy v týmu, který nakonec došel až do finále a podlehl Mourinhově Portu 0:3, působil i český fotbalista a bývalý reprezentant Jaroslav Plašil .

Kde skončí ta letošní knížecí jízda?

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 4. • 20:50
AS Monaco FC
AS Monaco FC
3:1
ONLINE
19. dubna
20:50
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
Góly

Domácí: 3. Mbappé, 17. Falcao, 81. Germain

Hosté: 50. Reus

Sestavy

Domácí: Subašić – A. Touré, Glik, Jemerson, Mendy – Moutinho, Bakayoko – B. Silva (90. Raggi), Lemar – Mbappé (81. Germain), Falcao (C) (67. Dirar).

Hosté: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Ginter, Guerreiro (72. Pulišić) – Weigl – Durm (27. Dembèlé), Kagawa, Şahin (46. Schmelzer), Reus (C) – Aubameyang.

Náhradníci

Domácí: De Sanctis, Jorge, Dirar, Germain, Raggi, Cardona, N'Doram

Hosté: Weidenfeller, Bender, Dembèlé, Pulišić, Merino, Castro, Schmelzer

Rozhodčí

Skomina – Praprotnik, Vukan (všichni Slovinsko)

Stadion

Stade Louis II, Monaco

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud