15. března 2018 • 09:30

Messi je boží dar, smekal Iniesta. Má nabídku z Číny, odejde z Barcelony?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebylo jisté, zda vzhledem ke zranění zadního stehenního svalu pravé nohy stihne barcelonský záložník Andrés Iniesta odvetu osmifinále Ligy mistrů proti Chelsea (3:0). Nakonec se třiatřicetiletý tvůrce hry stihl vyléčit, přestože se zranil 4. března ve šlágru španělské ligy proti Atléticu Madrid (1:0) a podle prognóz měla plánovaná léčba zabrat minimálně dva týdny.



Odehrál 55 minut a posléze přepustil místo na hřišti Brazilci Paulinhovi. V té době už Barcelona vedla 2:0 zejména díky Lionelovi Messimu, jenž ve třetí minutě otevřel skóre a následně asistoval u branky Ousmana Dembélého. "Pokud by za stavu 2:0 skórovali, stále by to byl obtížný zápas. Tým ale věděl, jak reagovat a bránit, když se pouštěli do útoku," pochválil své spoluhráče barcelonský kapitán.

SESTŘIH: Barcelona - Chelsea 3:0. Pohodovou výhru favorita dirigoval Messi
Video se připravuje ...

Slova uznání měl zejména pro argentinského střelce, který v 63. minutě zpečetil stav 3:0 a oslavil stý zásah v Lize mistrů. "Vždy o něm mluvíme, je to rozdílový hráč v každém zápase. Je to boží dar, že je tady," poznamenal Iniesta, který by si ve čtvrtfinále přál vyhnout soupeřům z La Ligy, kterými mohou být Real Madrid a Sevilla.

K ambicím katalánského velkoklubu získat titul v milionářské soutěži, kterou naposledy opanoval v roce 2015, uvedl: "Je to vždycky velká motivace, ale je to těžké. Je nutné minimalizovat chyby, protože se vám nepovede jeden zápas a jste venku. Klíčové je, aby všichni šli stejným směrem. Hráči potřebují fanoušky, kteří od nás požadují, abychom vynaložili na hřišti úsilí."

Zklamaní hráči Chelsea po vyřazení od Barcelony v osmifinále Ligy mistrů
Zklamaní hráči Chelsea po vyřazení od Barcelony v osmifinále Ligy mistrů

Iniesta, který v říjnu podepsal s čtyřiadvacetinásobným španělským mistrem doživotní smlouvu, může mít speciální motivaci. Po zápase s Chelsea totiž potvrdil, že obdržel nabídku od čínského klubu. "Do 30. dubna se musím rozhodnout, zda zůstanu v Barceloně, nebo odejdu do Číny. Musím zvážit, co je nejlepší pro mne a pro klub," poznamenal záložník, který v Barceloně působí celou kariéru.

"Nevím, co udělá. Má své důvody a sám se rozhodne, co je pro něj nejlepší. Nepřemýšlím teď nad Barcelonou bez Andrése Iniesty, protože v současnosti máme Barcelonu s ním," konstatoval trenér katalánského klubu Ernesto Valverde.

Góly

Domácí: 3. Messi, 21. O. Dembèlé, 64. Messi

Hosté:

Sestavy

Domácí: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – O. Dembèlé (66. Aleix Vidal), Rakitić, Busquets (61. A. Gomes), Iniesta (C) (56. Paulinho) – Messi, L. Suárez.

Hosté: Courtois – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – Moses (67. Zappacosta), Fàbregas, Kanté, Alonso – Willian, Giroud (67. Morata), E. Hazard (82. Pedro).

Náhradníci

Domácí: Paulinho, Cillessen, Digne, Gomes, Alcácer, Vermaelen, Vidal

Hosté: Caballero, Bakayoko, Cahill, Morata, Scott, Pedro, Zappacosta

Karty

Domácí: Roberto

Hosté: Willian, Giroud, Alonso

Rozhodčí

Stadion

Camp Nou (Barcelona)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud