14. března 2018 • 22:38

SESTŘIHY: Messi sestřelil Chelsea a má 100 gólů v LM, ve čtvrtfinále je i Bayern

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posledním čtvrtfinalistou Ligy mistrů se stali fotbalisté Barcelony, kteří po remíze 1:1 v Londýně dnes v odvetě na Camp Nou porazili londýnskou Chelsea 3:0. Postup katalánského velkoklubu řídil argentinský kanonýr Lionel Messi, který na gól v Anglii navázal dvěma trefami a asistencí a oslavil jubilejní 100. branku v soutěži. Jediným fotbalistou s více trefami je Cristiano Ronaldo z Realu Madrid (117).



Góly

Domácí: 3. Messi, 21. O. Dembèlé, 64. Messi

Hosté:

Sestavy

Domácí: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – O. Dembèlé (66. Aleix Vidal), Rakitić, Busquets (61. A. Gomes), Iniesta (C) (56. Paulinho) – Messi, L. Suárez.

Hosté: Courtois – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – Moses (67. Zappacosta), Fàbregas, Kanté, Alonso – Willian, Giroud (67. Morata), E. Hazard (82. Pedro).

Náhradníci

Domácí: Paulinho, Cillessen, Digne, Gomes, Alcácer, Vermaelen, Vidal

Hosté: Caballero, Bakayoko, Cahill, Morata, Scott, Pedro, Zappacosta

Karty

Domácí: Roberto

Hosté: Willian, Giroud, Alonso

Rozhodčí

Stadion

Camp Nou (Barcelona)

SESTŘIH: Barcelona - Chelsea 3:0. Pohodovou výhru favorita dirigoval Messi
Video se připravuje ...

Barcelonský útočník a čerstvě trojnásobný otec Messi vstřelil proti Chelsea svůj nejrychlejší gól v kariéře, když otevřel skóre už po dvou minutách a osmi sekundách. Od Alonsa se balon odrazil k Luisi Suárezovi, který přiťukl míč argentinské hvězdě, jež jej propasírovala mezi Courtoisovy nohy.

Ve dvacáté minutě domácí přidali druhý gól. Fábregas ztratil míč ve středu pole, Messi se rozběhl do brejku, našel Dembélého a i druhá střela Katalánců skončila brankou. Skórovat mohl také Suárez, tentokrát ale zasáhl Courtois včas.

První větší šanci Chelsea měl v 37. minutě po Willianově pasu Alonso, vychytal ho však Ter Stegen. V závěru poločasu španělský záložník trefil z přímého kopu tyč. Hned po změně stran mohl na 3:0 zvýšit Suárez, nevyužil však hrubé Courtoisovy chyby při rozehrávce.

Ve 49. minutě se hráči londýnského klubu rozčilovali, když sudí Skomina nenařídil penaltu po Piquého zákroku na Alonsa. V 63. minutě Katalánci definitivně rozhodli. Messi oslavil 100. gól v Lize mistrů po dalším zásahu mezi Courtoisovy nohy.

V závěru mohl přidat čtvrtou branku Paulinho, belgický brankář ale na jeho hlavičku zareagoval včas. Na druhé straně trefil Rüdiger brankovou konstrukci a podtrhl smůlu Chelsea, jež v dvojzápase celkem čtyřikrát nastřelila tyč.

Barcelona porazila Chelsea v milionářské soutěži po dvanácti letech a postoupila do čtvrtfinále v jedenácté sezoně za sebou. Londýnský klub prohrál páté venkovní soutěžní utkání po sobě poprvé od roku 2000.

Čtvrtfinalisté Ligy mistrů

Barcelona
AS Řím
Bayern Mnichov
FC Sevilla
Juventus Turín
Liverpool
Manchester City
Real Madrid
Losuje se v pátek v poledne.

Lionel Messi po brance do sítě Chelsea v odvetě osmifinále Ligy mistrů
Lionel Messi po brance do sítě Chelsea v odvetě osmifinále Ligy mistrů

Bayern si pohlídal postup

Bayern Mnichov nepřipustili po vydařeném úvodním utkání osmifinále Ligy mistrů (5:0) překvapení a v odvetě zvítězili na hřišti Besiktase Istanbul 3:1. Bavorský velkoklub postoupil do čtvrtfinále milionářské soutěže posedmé za sebou a může pokračovat v boji o první titul od roku 2013. Kouč Bayernu Jupp Heynckes dosáhl jedenácté výhry v LM po sobě a stanovil trenérský rekord.

Bayern otevřel skóre v 18. minutě, když po Müllerově centru z pravé strany z voleje zakončil španělský záložník Alcántara a vstřelil 100. soutěžní gól mnichovského klubu v této sezoně. Bývalý hráč Barcelony se však ještě v průběhu prvního poločasu zranil a na hřišti jej nahradil Rodríguez.

SESTŘIH: Besiktas - Bayern 1:3. Lídr bundesligy jasně postoupil v LM do čtvrtfinále
Video se připravuje ...

Do druhého poločasu nevstoupili domácí vůbec dobře. Hned v první minutě si míč do vlastní branky po Rafinhově centru srazil obránce Gönül. Komický moment se odehrál o chvíli později, když za pomezní čárou pobíhala zrzavá kočka a rozhodčí Oliver na chvíli musel duel přerušit.

Čestný úspěch Besiktase zaznamenal po hodině hry Love. Alaba ztratil míč, Gönul přihrál do vápna brazilskému útočníkovi a ten skóroval, přestože byl atakován obráncem. Celek z Istanbulu tak na čtvrtý pokus oslavil gól do sítě Bayernu.

Do šancí se následně dostali Pektemek nebo Quaresma, v závěru ale pojistil výhru hostů po Alabově tečované přihrávce střídající Wagner. Besiktas doma podlehl poprvé od 6. srpna. Bayern neprohrál posledních 18 soutěžních utkání, z toho jen v jediném nedosáhl na vítězství (v bundeslize remizoval 0:0 s Herthou Berlín).

Góly

Domácí: 59. Love

Hosté: 18. Th. Alcântara, 46. Gönül (vl.), 84. Wagner

Sestavy

Domácí: Zengin (C) – Gönül, Medel, Uysal, Erkin – Quaresma, Özyakup, Arslan (60. Hutchinson), Lens (60. Talisca) – Love (75. Babel), Pektemek.

Hosté: Ulreich – Rafinha, J. Boateng, Hummels (46. Süle), Alaba – Arturo Vidal, Javi Martínez, Th. Alcântara (35. James Rodríguez) – T. Müller (C), Lewandowski (68. Wagner), Ribéry.

Náhradníci

Domácí: Fabri, Adriano, Babel, Negredo, Hutchinson, Talisca, Aksoy

Hosté: Starke, Süle, Wagner, Rodríguez, Rudy, Bernat, Kimmich

Karty

Domácí: Hutchinson, Özyakup

Hosté: Hummels, J. Boateng, Rafinha

Rozhodčí

Oliver – Burt, Bennett (Německo)

Stadion

BJK İnönü Stadium (kapacita 32.086 diváků)

Odvetná utkání osmifinále fotbalové Ligy mistrů:

Besiktas Istanbul - Bayern Mnichov 1:3 (0:1)

Branky: 59. Love - 18. Alcántara, 46. vlastní Gönül, 84. Wagner. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett (všichni Angl.). ŽK: Hutchinson, Özyakup - Hummels, Boateng, Rafinha. Diváci: 36.885. První zápas 0:5, postoupil Bayern.

Besiktas: Zengin - Gönül, Medel, Uysal, Erkin - Quaresma, Özyakup, Arslan (60. Hutchinson), Lens (60. Talisca) - Love (75. Babel), Pektemek. Trenér: Günes.
Bayern: Ulreich - Rafinha, Boateng, Hummels (46. Süle), Alaba - Ar. Vidal, Martínez, Alcántara (35. Rodríguez) - Müller, Lewandowski (68. Wagner), Ribéry. Trenér: Heynckes.

FC Barcelona - Chelsea 3:0 (2:0)

Branky: 3. a 63. Messi, 20. Dembélé. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.). ŽK: Roberto - Willian, Giroud, Alonso. Diváci: 97.183. První zápas 1:1, postoupila Barcelona.

Barcelona: Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Dembélé (67. Al. Vidal), Rakitič, Busquets (61. Gomes), Iniesta (56. Paulinho) - Messi, L. Suárez. Trenér: Valverde.
Chelsea: Courtois - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - Moses (67. Zappacosta), Fábregas, Kanté, Alonso - Willian, Giroud (67. Morata), Hazard (82. Pedro). Trenér: Conte.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud