12. dubna 2018 • 09:06

Zidane se zastával vyloučeného Buffona: Takhle končit si nezaslouží

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Realu Madrid Zinedine Zidane se po postupu do semifinále Ligy mistrů zastával brankáře soupeře Gianluigiho Buffona. Gólman Juventusu se nechal v nastavení vyloučit za protesty a nemohl tak chytat penaltu Cristiana Ronalda, ze které rozhodl o postupu. Podle Zidana si Buffon nezaslouží končit kariéru v Lize mistrů červenou kartou, proto doufá, že čtyřicetiletý Ital bude pokračovat.



"Tohle si nezaslouží, ale už to nejde vzít zpátky. Je to mimořádný fotbalista a doufám, že to nebyl jeho poslední zápas v Lize mistrů, protože takhle končit si nezaslouží," řekl Zidane , který mluvil z vlastní zkušenosti. Ve finále mistrovství světa 2006 totiž legendární francouzský záložník ukončil kariéru rovněž vyloučením, když hlavou udeřil do hrudi italského stopera Marca Materazziho.

Buffona sice ještě čekají zápasy v italské lize, ale pokud se v létě rozhodne skončit, byl středeční duel na Realu jeho posledním v Lize mistrů. Dlouho přitom držel naděje na postup, protože Juventus vedl 3:0, ale penalta v nastavení vše zmařila. Buffon to neunesl a řádně vyčinil sudímu Michaeli Oliverovi, který mu udělil rovnou červenou kartu.

"Ona to ale penalta byla. Alespoň mi to všichni tvrdí, já to ještě neviděl. Rozhodčí to odpískal a nikdo to nezmění," prohlásil Zidane. O tom, že ji Ronaldo promění, nepochyboval. "Je na tlak zvyklý. On si ho nepřipouští. Proměnil to a my vyhráli a postoupili. Jsme samozřejmě hrozně šťastní. Juventus hrál dobře, my jen průměrně, ale vzhledem k prvnímu utkání jsme si postup zasloužili," dodal kouč Realu.

Ronaldovi situaci ztížily dlouhé protesty Juventusu a střídání po Buffonově vyloučení. "Nechápal jsem, proč tak protestují, protože to byla jasná penalta. Kdyby nefaulovali, byl by to gól. Puls mi samozřejmě vyletěl nahoru, ale povedlo se mi zklidnit a věděl jsem, že to proměním," popsal Ronaldo rozhodující okamžik.

Podle Zidana odvetu výrazně ovlivnil rychlý gól Maria Mandžukiče . "Nečekal jsem, že dostaneme gól už po minutě. Když se tohle stane, má to vliv na sebevědomí týmu. My dali hlavy dolů a oni nahoru. Měli jsme problém kontrolovat hru. Ale hlavní je, že jsme postoupili," řekl Zidane.

Přitom nechybělo moc a semifinále Ligy mistrů se mohlo hrát bez španělských celků. Barcelona totiž také ztratila tříbrankový náskok s AS Řím, ale ta už postup nezachránila. A vypadla i Sevilla. "Jenže to, co se stalo Barceloně, se nemůže stát nám, protože my jsme Real Madrid. Udělali jsme vše pro to, abychom postoupili. Ta penalta byla naprosto jasná," prohlásil levý obránce Realu Marcelo.

Stejně tak se sudího zastal faulovaný Lucas Vazquez. "Byla to penalta. Cristiano mi sklepl míč poblíž penaltové značky a je se snažil zakončit, když mě zezadu povalil obránce. Není pochyb o tom, že to byla penalta," řekl španělský reprezentant. "Každopádně tohle utkání by pro nás měla být lekce do dalších bojů. Už se nám něco takového nesmí stát," dodal.

SESTŘIH: Real Madrid - Juventus 1:3. Drama rozhodl v nastavení z penalty Ronaldo
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Bayern Mnichov - Sevilla 0:0. Německý mistr si pohlídal postup
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud