25. dubna 2018 • 11:23

Perfektní výkon, ale jen 80 minut, řekl Klopp. Řím přežil vlastní smrt

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté AS Řím připouštějí, že v úvodním semifinále Ligy mistrů byli už v podstatě mrtví, když s Liverpoolem prohrávali 0:5. Jenže dva góly v závěru je resuscitovaly a nyní věří, že by se jim v domácí odvetě mohlo podařit podobné překvapení jako ve čtvrtfinále, kdy postoupili přes Barcelonu i přes úvodní prohru 1:4. Podobný názor zastává domácí kouč Jürgen Klopp, který viděl perfektní výkon svého týmu, ale jen po dobu 80 minut.



"Byli jsme prakticky mrtví, ale Liverpool nás nedorazil. Srdcem, vůlí a hrdostí jsme se vrátili do hry. Teď budeme v odvetě plivat krev za svůj klub a nebudeme mít žádné slitování. Bude to z naší strany úplně jiný zápas," řekl obránce Alessandro Florenzi.

"Stále jsme ve složité situaci, ale 10 minut před koncem zápasu to bylo mnohem horší. To jsme byli prakticky vyřazeni. Teď opět žijeme a máme šanci, pokud k tomu přistoupíme jako v odvetě s Barcelonou," prohlásil sportovní ředitel římského celku Monchi.

Hosté se v Liverpoolu trápili a nedokázali zastavit Mohameda Salaha, který byl u čtyř branek, z toho dvě dal. Dvakrát se trefil i Roberto Firmino. Jenže v 81. minutě dostal dlouhý pas za obranu Edin Džeko a snížil. Krátce nato domácí zahráli rukou a Diego Perotti druhou trefou vykřesal pro AS naději.

"Věděli jsme, že jejich obrana má problém, když dáme míč za ni. To se pak potvrdilo. Bohužel jsme měli hrát mnohem lépe v obraně a hrát více jako tým. Vypadalo to, že se soupeře bojíme. To už se nesmí nikdy stát," řekl Florenzi.

Podle trenéra Eusebia Di Francesca jeho svěřenci Liverpoolu zápas usnadnili. "Prohrávali jsme každý souboj jeden na jednoho a snadno jsme odevzdávali míče. Pak jsme ztratili hlavu. Nakopla nás střídání," řekl Di Francesco, který do druhé půle poslal i českého útočníka Patrika Schicka . "Před odvetou s Barcelonou jsme si řekli, že stále naplno věříme v postup. A to samé platí teď. Pokud někdo nevěří, že se může stát cokoli, nemá smysl, aby hrál fotbal," dodal.

Kapitán Liverpoolu Jordan Henderson během duelu s AS Řím, který anglický klub rozstřílel 5:2
Kapitán Liverpoolu Jordan Henderson během duelu s AS Řím, který anglický klub rozstřílel 5:2

Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp viděl od svých svěřenců v semifinále Ligy mistrů s AS Řím perfektní výkon - ale jen 80 minut. V závěrečné desetiminutovce anglický tým vypadl z role, dvakrát inkasoval a do odvety si veze výhru 5:2, která ještě dává soupeři šanci.

"Byl to perfektní výkon, ale jen 80 minut. Pak jme bohužel udělali jedinou chybu, kterou soupeř potrestal. Penalta nebyla, ale tak to prostě je a je to 5:2," prohlásil Klopp. "Samozřejmě bychom raději jeli s výsledkem 5:0 nebo 5:1, ale pořád je to fantastický výsledek, který se budeme snažit dotáhnout k postupu. Jsme v lepší pozici, než jsem si myslel před zápasem," řekl kouč Liverpoolu.

Může za to zejména Mohamed Salah, který potvrdil mimořádnou formu. dva góly dal sám a na další dva nahrál. "V takové formě je Salaha nemožné ubránit. Má na naši hru ohromný vliv. První gól byla geniální střela, druhý zase nádherná akce," chválil Klopp nejlepšího hráče tohoto ročníku anglické ligy. "Není normální, jak teď hraje. Naším úkolem je, abychom mu pomohli předvádět takové výkony co nejdéle," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud