28. července 2018 • 10:37

Klopp se pustil do Ramose: Je brutální! Choval se jak zápasník, zaslouží trest

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoliv se finále Ligy mistrů hrálo už před dvěma měsíci, novináři na americkém turné Liverpoolu znovu otevřeli s Jürgenem Kloppem ožehavé téma ohledně zákroků kapitána vítězného Realu Sergia Ramose na Mohameda Salaha a Lorise Kariuse. „Nechtěl jsem to téma znovu otvírat. Nechci rozdmýchávat slovní přestřelku, ale když se na to podíváte a nejste z Realu Madrid, tak vám připadá, že to bylo bezcitné a brutální. Ramos se choval jako zápasník, ne jak fotbalista,“ štve Kloppa i s odstupem času.



Onen květnový duel stále ještě leží fanouškům v paměti. Kromě kiksů brankáře Liverpoolu celý svět řešil, jak se po zákroku Sergia Ramose zranil Mohamed Salah a před hrubkami Lorise Kariuse zasáhl kapitán Realu brankáře loktem do hlavy. Výsledek? Dva kiksy, dva vstřelené góly madridského celku a posléze i třetí prvenství v Champions League v řadě.

Staré rány však stále leží i v kouči „Reds“ Jürgenu Kloppovi. „Během MS jsem viděl, jak sudí několikrát změnili rozhodnutí na základě pomoci videorozhodčího a zpětně tak nikdo nemohl diskutovat o nějakém sporném momentu. Ale v tomto případě (finále s Realem, pozn. red.), je potřeba, aby byly posouzeny i situace, jako byl souboj Ramose a Kariuse. Pokud bude k dispozici VAR, tak by se na to sudí měli zpětně podívat a říct si: Co to je? To je naprosto bezcitné!“ rozzlobil se Klopp v USA poté, co redaktoři rozdmýchali téma finále Ligy mistrů.

„Nejsem si jistý, jestli něco takového ještě někdy zažijeme – obránce jde a udeří loktem brankáře, složí nejlepšího hráče k zemi jako zápasník v kleci a pak i díky tomu vyhraje zápas. Takový byl příběh našeho finále. Ramos o tom po utkání řekl spousta věcí, které se mi vůbec nelíbily,“ pokračoval německý kouč.

Vadil mu Ramosův nelidský přístup a strach sudího, který se bál španělského fotbalistu potrestat.

Kapitán Realu Madrid Sergio Ramos a Roberto Firmino z Liverpoolu se ve finále Ligy mistrů potkali na hřišti při hlavičkovém souboji
Kapitán Realu Madrid Sergio Ramos a Roberto Firmino z Liverpoolu se ve finále Ligy mistrů potkali na hřišti při hlavičkovém souboji

„Ramosova vyjádření mi přidala asi jako: Čemu se divíte? Vždyť je to běžné… Ne, to teda není. Když dáte dohromady všechny Ramosovy akce, uvidíte, že to není náhoda. Už před rokem s Juventusem se postaral o to, aby Cuadrado dostal červenou kartu. A nikdo to potom neřešil.

My se také snažíme hrát agresivně, ale vždy podle pravidel. Většinou, když se někdo o něco podobného jako Ramos, pokusí, tak dostane tři, čtyři týdny stopku. Tady se nedělo nic. Rozhodčí měl najít odvahu a potrestat ho. Není to ale tak, že bych ráno vstal a měl v hlavě pouze Ramose. Jen mi přijde, že veřejnost bere za normální, když použijete k vítězství jakékoliv prostředky. Jestli si s tím lidé souhlasí, já rozhodně ne,“ ohradil se Klopp.

Oba liverpoolští hráči navíc po finále museli vyhledat odbornou pomoc. Egyptský střelec měl pochroumané rameno a německý brankář zase utrpěl lehký otřes mozku, což potvrdilo vyšetření na americké klinice.

„Nejsem slaboch a umím přijímat porážky. Konec konců ve finále potřebujete i štěstí, abyste vyhráli a my ho neměli. Vždyť Bale vstřelil fantastický gól nůžkami. Víme, co dokáže, ale ve většině případů by balon poslal někam na tribunu a ve finále se zrovna trefí. Jestli tohle nebylo štěstí, tak nevím co. A pak ty věci s Kariusem…,“ připomněl znovu jeden z důvodů, proč anglický klub v Kyjevě nedosáhl na trofej.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud