Jonáš Bartoš
27. listopadu 2018 • 04:55

Vrba řeší sestavu na CSKA. Kopic není stoprocentní, šanci mají náhradníci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOSKVY | V těžkém zápase potřebují uspět. Převálcovat CSKA, aby mohli pomýšlet na jaro v Evropské lize. Jenže Viktorii Plzeň nefunguje základní zbraň, a to jsou dravá křídla ve formě. Reprezentant Jan Kopic nejspíš nenastoupí, stále ho brzdí bolavý kotník. Na šanci čekají další, trenér Pavel Vrba v klíčovém utkání nejspíš použije dvojici Jan Kovařík, Milan Petržela.



Z hlediska plzeňského herního systému jde o zásadní věc. Jak budou fungovat krajní hráči? Z toho vyplývá i celková prezentace týmu. Viktoria má zažitý a naučený způsob hry založený na aktivních křídlech, která chystají servis pro hrotového útočníka.

Jedná se o otisk práce Pavla Vrby , který do plzeňských hráčů svůj způsob hry pumpuje už od roku 2008, kdy do kanceláře ve Štruncových sadech usedl poprvé. Jenže v aktuální sezoně hra ofenzivních „ostrých“ krajů pokulhává.

Martin Zeman zatím marně hledá svou kouzelnou levačku a zápasům přihlíží spíš z tribuny. Ubong Ekpai si po letním přestupu teprve zvyká na plzeňský způsob hry. Jan Kovařík zahrál slušně, ale pak stál kvůli zranění. Milan Havel zaujal proti Realu, jenže zbrzdil ho loket v obličeji od Sergia Ramose a nucená pauza, aktuálně se na zápas proti CSKA chystá v ochranné masce.

Velký otazník je i u Jana Kopice. V minulé, titulové, sezoně nepostradatelný hráč bojuje se zdravotními problémy, které mu nedovolují dostat se zpátky do formy. V pondělí večer na moskevském stadionu v Lužnikách sice trénoval, ale pořád není v ideální kondici.

Mrazivé Lužniky. Plzeň trénovala na stadionu pro finále MS
Video se připravuje ...

„Bylo by samozřejmě lepší, kdyby se uzdravil. Zatím se rozhodujeme, jeho zdravotní stav není stoprocentní. Uvidíme po tréninku, jak to bude vypadat,“ uvedl na pondělní tiskové konferenci trenér Vrba. O Kopicovi a jeho bolavém kotníku mluvil už v pátek po utkání v Liberci (1:1), kde 28letého hráče po nevýrazném výkonu stáhl v 60. minutě.

„U něj jsou výkony součástí nerozehranosti. Od určité doby má problémy s kotníkem, ani dneska nebyl stoprocentně fit, po zápase jsem slyšel, že ho to ještě bolí, ale i tak chce hrát. Možná budeme muset zvažovat, jestli by se neměl pořádně vyléčit, než aby nastupoval, ale nehrál stoprocentní,“ prohlásil Vrba.

V Liberci na křídlech nastoupili Kopic s Ekpaiem, na CSKA ale pravděpodobně dojde ke změnám. Levý kraj při Kopicových problémech nejspíš obsadí Jan Kovařík, ten pravý vyjde pravděpodobně na Milana Petrželu. Oba šli do utkání v Liberci jako náhradníci a krásnou akcí nakonec zařídili alespoň vyrovnání na 1:1.  

A co další posty? Vrba váhá nejspíš jen na pozici hrotového útočníka. Při zranění Michaela Krmenčíka dostávají prostor Tomáš Chorý s Jakubem Řezníčkem, ani jeden ale zatím příliš nepřesvědčil. Na koho trenér ukáže tentokrát? To je asi největší otazník jedenáctky, která vyběhne na stadion v Lužnikách v úterý večer…

Pravděpodobná sestava Plzně: Hruška – Řezník , Hejda, Hubník , Limberský Hrošovský , Procházka – Petržela, Čermák, Kovařík – Řezníček.

SESTŘIH: Liberec - Plzeň 1:1. Bídnou Viktorii spasila Petrželova paráda
Video se připravuje ...

Plzeň chce zaskočit CSKA Moskva: Musíme hrát odvážně, hlásí Čermák
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud