8. května 2019 • 09:13

Klopp: Klukům jsem říkal, že je obrat nemožný. Ukázali potenciál i srdce

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp přiznal, že obrat v semifinále Ligy mistrů proti Barceloně považoval za nesplnitelnou misi. Jeho svěřenci přesto po prohře 0:3 v úvodním duelu na Camp Nou a absenci útočníků Muhammada Salaha a Roberta Firmina zvítězili v úterý doma na Anfieldu 4:0 a podruhé za sebou postoupili do finále soutěže.



"Bylo to ohromné. Před utkáním jsem klukům řekl, že je obrat nemožný, ale protože jsou to oni, tak měli šanci. Viděl jsem hromadu zápasů, ale žádný, který by se vyrovnal tomuhle," řekl na tiskové konferenci Klopp.

"Vyhrát bylo samo o sobě těžké, ale zvládnout to bez inkasované branky... Nevím, jak se to povedlo. Nejsem rodilý Angličan, takže mě nenapadá lepší slovo než to, že je to neuvěřitelné," uvedl jednapadesátiletý Němec.

Pro svůj tým měl jen slova chvály. "Ten mix našeho potenciálu a neuvěřitelného srdce jsem nikdy předtím neviděl. V takovém utkání si musíte opravdu věřit. Dokazuje to, co všechno je fotbale možné, že se lze dostat i z bezvýchodné situace," prohlásil bývalý trenér Mohuče a Dortmundu.

Kulisa na Anfieldu ho dojala. "James Milner se na konci rozplakal. Pro nás všechny to strašně moc znamená. Je to to nejlepší období ve fotbale. Na světě se děje spousta různých věcí, ale hrát před takovou atmosférou je výjimečné," konstatoval Klopp.

Góly

Domácí: 7. Origi, 54. Wijnaldum, 56. Wijnaldum, 79. Origi

Hosté:

Sestavy

Domácí: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson (46. Wijnaldum) – Henderson (C), Fabinho, Milner – Shaqiri (90. Sturridge), Mané, Origi (85. Joe Gomez).

Hosté: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Arturo Vidal (74. Arthur), Busquets, Rakitić (80. Malcom) – Messi (C), L. Suárez, Coutinho (60. N. Semedo).

Náhradníci

Domácí: Gomez, Lovren, Mignolet, Sturridge, Wijnaldum, Woodburn, Brewster

Hosté: Cillessen, Aleñá, Arthur, Semedo, Malcom, Umtiti, Vermaelen

Karty

Domácí: Fabinho, Matip

Hosté: Busquets, Rakitić, N. Semedo

Rozhodčí

Çakιr – Duran, Ongun (všichni Turecko)

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud