30. července 2019 • 22:15

Olympiakos - Plzeň 4:0. Debakl a konec v LM, zápas rozhodl druhý poločas

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Plzeň si Ligu mistrů nezahrají. V odvetě 2. předkola Západočeši prohráli s Olympiakosem Pireus vysoko 0:4, první zápas skončil 0:0. Zápas rozhodl druhý poločas, ve kterém domácí vstřelili všechny čtyři góly. Tři z nich inkasoval český vicemistr po rohových kopech. Na Plzeň tak zbývá boj o Evropskou ligu, ve 3. předkole se Viktoria utká s belgickými Antverpami.



Góly

Domácí: 51. Guilherme, 70. Guerrero, 73. Řezník (vl.), 82. Semedo

Hosté:

Sestavy

Domácí: Sá – Elabdellaoui (C), Meriah, Semedo, Tsimikas – Bouchalakis, Guilherme – Masouras, Valbuena (66. Camara), Podence (85. Ranđelović) – Guerrero (80. El Arabi)

Hosté: Hruška – Řezník, Pernica, Brabec, Hloušek – Hrošovský (C), Kalvach (79. Janošek) – Kayamba (55. Kovařík), Mihálik (74. Chorý), Kopic – Krmenčík

Karty

Domácí: Tsimikas

Hosté: Brabec, Chorý

Rozhodčí

Juan Martínez – Diego Barbero, César Noval (všichni Španělsko)

Stadion

Georgios Karaiskakis Stadium, Pireus

Západočeši nenavážou na minulý rok, kdy si potřetí v historii zahráli skupinu elitní soutěže, a v kvalifikaci LM ztroskotali počtvrté za sebou. Všechna předkola Champions League dokázala Plzeň přejít pouze v letech 2011 a 2013.

Domácí rozhodli zápas na stadionu Karaiskakis až ve druhém poločase, kdy se trefili Guilherme, Miguel Ángel Guerrero, vlastním gólem Jakub Brabec a Rubén Semedo. Plzeňští inkasovali tři branky z rohových kopů a v kvalifikaci Champions League nevyhráli podeváté za sebou.

Vrba do základní sestavy vybral na levý kraj obrany opět Hlouška místo Limberského . Ten první zápas nemohl hrát kvůli disciplinárnímu trestu a dnes začal na lavičce. Pozici ofenzivního záložníka zaujala další letní posila Mihálik, který zastoupil zraněného Čermáka.

Olympiakos v bouřlivé atmosféře začal očekávaným náporem a už ve druhé minutě málem otevřel skóre, ale míč se z rohu odrazil od Guilhermeho do tyče. Domácí sevřeli Plzeň v pokutovém území a Hruška vyrazil Guerrerovu hlavičku i Podenceovu ránu z úhlu.

Zklamaní fotbalisté Viktorie Plzeň po prohře 0:4 na hřišti Olympiakosu Pireus
Zklamaní fotbalisté Viktorie Plzeň po prohře 0:4 na hřišti Olympiakosu Pireus

Hosté přežili úvodní tlak a začali se víc dostávat do hry. Ve 24. minutě se v první větší šanci ocitl Hrošovský , ale jeho tečovaná střela skončila vedle. Krátce před pauzou aktivní Podence zamířil do boční sítě a Masurasův pokus zlikvidoval Hruška.

Řecký tým začal lépe i druhý poločas. Masurasovu střelu Hruška ještě vyrazil na roh, ale z něho Valbuena v 51. minutě našel nepokrytého Guilhermeho, který otevřel skóre umístěnou hlavičkou.

O chvíli později po Guerrerově přihrávce vypálil těsně vedle Masuras. V 69. minutě už Olympiakos přidal pojistku. Guerrero si pohrál s Pernicou a přízemní ranou překonal nejistého Hrušku. Už za čtyři minuty zvýšil vlastním gólem stoper Brabec, od něhož se míč po rohu nešťastně odrazil do branky.

Viktoria v 82. minutě opět inkasovala z rohového kopu. Masurasovu pohotovou střelu vyrazil Hruška jen před sebe a volný Semedo měl dost času i prostoru na snadnou dorážku.

Řecká lekce: Plzeň na Olympiakos nestačila, rozhodl poločas hrůzy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud