27. srpna 2019 • 13:46

Bude Tribuna Sever s Kluží fandit? Slavia zmírnila opatření

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražská Slavia po incidentu s olomouckou Sigmou zavedla na stadionu několik nových pravidel, která vešla v platnost už v posledním ligovém klání s Bohemians. Na důležitou odvetu play off o Ligu mistrů s Kluží ale některá z nich zvolní. Zmizí sektorizace, tedy rozdělení stadionu do tří separátních částí.



Zřejmě nejdůležitější utkání za posledních deset let má být svátkem, Slavia proto alespoň dočasně zakopala válečnou sekeru. Jelikož chce mít na odvetě s Kluží takovou atmosféru, jaká panovala s Chelsea či Sevillou, dočasně ruší omezení, která byla zavedena po incidentu, při kterém několik fanoušků z Tribuny Sever házelo pyrotechniku do kotle Sigmy Olomouc.

Koridor Edenu tak bude opět plně průchůzí, nikoli rozdělen na tři části, jako tomu bylo při vršovickém derby s Bohemkou (4:0). "Důvodem zmírnění restrikcí pro zápas s Kluží je snaha ocenit a poděkovat tisícům fanoušků ze všech tribun stadionu, kteří se chovají slušně, klub podporují a nepřetržitě mu fandí," stojí v oficiálním prohlášení klubu.

Zápas Slavia - Kluž
na O2 TV Sport
Odvetu play off Ligy mistrů Slavia – Kluž sledujte ve středu na O2 TV Sport od 20:30. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu trenéra Františka Cipra a bývalého hráče Slavie Davida Kalivodu. Zápas budou komentovat Milan Štěrba a Jan Homolka.

Všechny přenosy je stále možné díky letní nabídce sledovat zdarma. Více zde>>>

Stále platí zákaz používání pyrotechniky, ta ale podle dřívějšího vyhlášení severní tribuny za zápasech evropských pohárů nebyla nikdy. "Z naší strany není problém splnit požadavky uvedené v klubovém prohlášení Spolu jsme silnější. Ostatně, organizovaná pyrotechnika, jak jsme zmiňovali, na domácích zápasech evropských pohárů nikdy nebyla realizována. Stejně tak i přítomnost stevardů na schodech na Tribuně Sever se při zápase s Chelsea na základě naší společné dohody s klubem obešla bez potíží," píší nejvěrnější fans Slavie.

Tribuna Sever je s klubem v horlivé diskusi o tom, jak narovnat vztahy mezi Slavií a jejími fanoušky. Jednání však zřejmě ještě potrvají, český šampion tak zatím přikročil k dočasnému řešení. "Děkujeme také představitelům Tribuny Sever za prohlášení, které nám umožňuje pochopit jejich představu témat pro vzájemný dialog. O řadě z nich budeme rádi vést diskuzi tak jako dosud. Nelze je však racionálně projednat do zítřejšího zápasu, proto představenstvo přistoupilo k jednostrannému rozhodnutí o zrušení opatření pro zápas s Kluží a nechává na rozhodnutí fanouškovských sdružení, jakým způsobem a v jakém rozsahu zítra podpoří náš klub," informuje klub.

Kromě zákazu pyrotechniky a přítomnosti stevardů na schodech platí i přísný zákaz házení předmětů na hřiště. Aby Slavii nebyl uzavřen stadion na minimálně jeden domácí zápas v Evropě, měli by fanoušci i v případě postupu slavit jen na tribunách a nevbíhat na hřiště. Proti invazím na trávník bývají orgány UEFA neúprosné.

I přes neshody mezi klubem a fanoušky prý nehrozí, že by se důležitý zápas s kluží hrál v komorním tichu. "Uvědomujeme si důležitost situace, a proto chceme udělat vše, aby se to podařilo (postup do LM). Chceme fandit, chceme odložit spory, chceme udělat vše pro postup," vyhlašují zástupci Tribuny Sever.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud