3. října 2019 • 10:40

Pracné, plné chyb... Skutečná zkouška, píší Němci o Dortmundu na Slavii

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dortmundu proti Slavii čelili těžké zkoušce, v níž nakonec i přes ne zcela přesvědčivý výkon obstáli, píšou německá média o středečním zápase základní skupiny Ligy mistrů, v němž německý tým zvítězil v Praze 2:0. Slavia podle nich dokázala, že je silným soupeřem.



„Bundesligový tým sice zápasem klopýtal, na jeho konci ale stojí jako vítěz,“ napsal server zpravodajské televize n-tv, podle kterého se potvrdilo, že Slavia není lehkým soupeřem, i když je ve skupině outsiderem. „Byla to skutečná zkouška,“ konstatovala n-tv. „Nakonec sice Dortmund držel míč kratší dobu než soupeř, ale zkouškou charakteru prošel, protože se v rozporu s tvrzeními z poslední doby projevil jako soudržná jednotka, která je schopná čelit zkouškám osudu,“ uvedl server.

Zpochybňované mentality dortmundských fotbalistů si všímá i web nejčtenějšího německého deníku Bild, který připomněl, že Borussia v předcházejících zápasech proti Frankfurtu a Brémám lehkovážně ztratila vedení. Tentokrát ale vydržela až do konce a byla silnější v soubojích jeden na jednoho.

SESTŘIH: Slavia - Dortmund 0:2. Sešívané srazily dva Hakimiho brejky
Video se připravuje ...

Zejména výkon ve druhém poločase, kdy Dortmund do značné míry ztratil kontrolu nad zápasem, byl ale předmětem kritiky. „Především po přestávce to bylo tuhé, pracné a plné chyb,“ hodnotil list Frankfurter Allgemeine Zeitung, podle nějž český tým ukázal, že je silnější, než napovídá jeho jméno. „Stále znovu nutili Pražané hosty z Německa chytrým presinkem k chybám v rozehrávce,“ podotkl list, podle nějž byl zápas dlouho otevřený.

„Byl to dobrý krok správným směrem, ale nic víc,“ řekl po utkání kapitán vítězů Marco Reus. „Co se po nás nakonec chce, jsou výhry a té jsme dosáhli,“ uvedl Julian Brandt, z něhož také nečišelo žádné nadšení z výkonu Borussie.

Ocenění od spoluhráčů i novinářů si vysloužil především obránce Ašraf Hakimí, který v 35. minutě otevřel skóre a krátce před koncem přidal druhou branku. „Ašraf je naše obrovská zbraň,“ pochválil ho Reus, který vyzdvihl zejména rychlost mladého Maročana. Ten byl podle německých médií jednoznačně hráčem utkání.

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

Proti Slavii jsme se nadřeli. Získala si obrovský respekt, přiznal Delaney z Dortmundu
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

PRVNÍ DOJEM: Dortmund prokázal Slavii respekt. Když sešívaní vytrvají, porazí Barcelonu
Video se připravuje ...

Dortmundu jsme se v lecčems vyrovnali. Ze zápasu jsme mohli mít víc, posteskl si Trpišovský
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud