7. listopadu 2019 • 10:37

Kdo je nový Neymar? V 18 má hattrick v LM, Zidane překvapený nebyl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rodrygo si hattrickem v Lize mistrů splnil sen Madrid 7. listopadu (ČTK) - Lepší domácí debut v Lize mistrů si útočník Rodrygo Goes těžko mohl představit. Osmnáctiletý brazilský fotbalista ve středu proti Galatasarayi Istanbul pomohl Realu Madrid třemi góly k vítězství 6:0 a stal se druhým nejmladším střelcem hattricku v soutěži.



Rodrygo měl už v sedmé minutě na kontě dva góly, rychleji se dvakrát v Lize mistrů dosud žádný hráč netrefil. Hattrick završil v nastavení, kdy upravil na konečných 6:0. Ve věku 18 let a 301 dnů se stal druhým nejmladším třígólovým střelcem v historii soutěže. Prvenství drží legenda madridského celku Raúl z října 1995.

"Slyšet fanoušky po závěrečném hvizdu skandovat moje jméno, to byl splněný sen," řekl Rodrygo. "Mám obrovskou radost a navíc to byl skvělý zápas pro celý tým. Všechno teď jde nějak až moc rychle, takže musím zůstat v klidu a dál tvrdě pracovat," přidal bývalý hráč Santosu, jenž už si vysloužil označení nový Neymar.

SESTŘIH: Real - Galatasaray 6:0. Kanonádu řídili Rodrygo s Benzemou
Video se připravuje ...

Rodryga po zápasech chválili nejen spoluhráči, ale také trenér Zinédine Zidane. "Jeho výkon mě nepřekvapil. Má od všeho něco. Je inteligentní, pracuje na sobě a velmi rychle se učí. Fyzicky na tom ještě není nejlépe, ale co se týče techniky, tak s míčem umí naprosto všechno," prohlásil.

"Je mu jen osmnáct, ale nemá z ničeho strach. Líbí se mi, když mladí fotbalisté hrají takhle," uvedl útočník Karim Benzema, který se na výhře podílel dvěma góly a skóroval v patnácté sezoně Ligy mistrů za sebou. Něco podobného dokázal jen Lionel Messi z Barcelony.

V prodeji právě je nové číslo časopisu Sport GÓÓÓL:

Sport Góóól Sport GóóólFoto iSport.cz

Góly

Domácí: 4. Rodrygo, 7. Rodrygo, 14. Ramos, 45. Benzema, 81. Benzema, 90+2. Rodrygo

Hosté:

Sestavy

Domácí: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo (42. F. Mendy) – Valverde, Casemiro (60. Modrić), Kroos – Rodrygo, Benzema, E. Hazard (68. Isco).

Hosté: Muslera (C) – Mariano, Luyindama, Marcão Teixeira, Nagatomo (88. Büyük) – Seri, N'Zonzi (46. Bayram), Lemina – Fígúlí, Andone (46. Donk), Babel.

Náhradníci

Domácí: Aréola, Militao, Mendy, Modrić, Isco, Vázquez, Jović

Hosté: Kocuk, Bayram, Inan, Bilhanda, Donk, Mor, Büyük

Karty

Domácí: Valverde

Hosté: N'Zonzi, Babel

Rozhodčí

F. Zwayer – T. Schiffner, M. Achmüller

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

Gólová radost Karima Benzemy
Gólová radost Karima Benzemy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud