15. srpna 2020 • 22:53

SESTŘIH: City – Lyon 1:3. Francouzi v semifinále LM, dvakrát pálil Dembélé

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Lyonu ve čtvrtfinále Ligy mistrů v Lisabonu překvapivě porazili favorizovaný Manchester City 3:1 a ve středečním semifinále narazí na Bayern Mnichov.



Olympique poslal do vedení ve 24. minutě Maxwel Cornet. V 69. minutě vyrovnal Kevin De Bruyne, ale střídající Moussa Dembélé na konci utkání dvěma góly během osmi minut rozhodl.

Francouzský tým se dostal mezi nejlepší čtyřku elitní soutěže podruhé v historii a poprvé po deseti letech. City s trenérem Pepem Guardiolou ani na čtvrtý pokus nepostoupili v Lize mistrů do semifinále.

Lyon, který v osmifinále vyřadil jiného giganta Juventus Turín, držel krok také s anglickým vicemistrem a po dvaceti minutách otevřel skóre. Marcal nákopem z vlastní poloviny vysunul Toka Ekambiho, toho ubránil García, ale dorážející Cornet z hranice šestnáctky překonal vyběhnutého brankáře Edersona.

Útočník z Pobřeží slonoviny potvrdil, že se mu proti City nebývale daří. Cornet ve třetím vzájemném zápase v Lize mistrů dal manchesterskému soupeři už čtvrtou branku.

SESTŘIH: Manchester City – Lyon 1:3. Semifinále LM vystřelil Dembélé
Video se připravuje ...

„Citizens“ v závěru poločasu získali převahu a sahali po vyrovnání, ale pevná obrana francouzského outsidera v čele s brankářem Lopesem tlaku odolala.

Manchesterský tým se i po změně stran snažil dobývat defenzivu Lyonu, kterou však dlouho nedokázal ničím překvapit. Až v 69. minutě Sterling připravil dobrou pozici De Bruynemu a belgický záložník vyrovnal umístěnou střelou k tyči. O chvíli později Olympique podržel Lopes proti Jesusově ráně.

Lyon deset minut po vyrovnání z první větší šance ve druhém poločase skóroval. Aouar vyslal do samostatného úniku střídajícího Dembélého, jenž tváří v tvář Edersonovi nezaváhal. Branku potvrdil videorozhodčí, přestože se zdálo, že se míče dotknul v ofsajdu stojící Toko Ekambi.

Odpovědět mohl Sterling, ale z malého vápna v ideální pozici nepochopitelně přestřelil odkrytou branku. V 87. minutě minutě Ederson neudržel Aouarovu střelu a Dembélé zblízka stvrdil nečekaný postup Lyonu. Francouzský útočník zaznamenal své první branky v tomto ročníku Champions League.

Góly

Domácí: 69. De Bruyne

Hosté: 24. Cornet, 79. M. Dembélé, 87. M. Dembélé

Sestavy

Domácí: Ederson – Walker, García, Laporte, Cancelo – Fernandinho (56. Mahríz), Gündoğan, Rodri (84. D. Silva) – De Bruyne, Jesus, Sterling.

Hosté: A. Lopes – Denayer, Marcelo, Marçal – Dubois (75. Tete), Caqueret, Bruno (70. Mendes), Aouar, Cornet – Depay (75. M. Dembélé), Toko Ekambi (86. Reine-Adélaïde).

Náhradníci

Domácí: Bravo, Doyle, Foden, Zinčenko, Stones, Silva, Silva, Otamendi, Mendy, Mahríz, Palmer, Bernabé

Hosté: Andersen, Dembélé, Traoré, Tete, Tătăruşanu, Rafael, Reine-Adélaïde, Jean Lucas, Mendes, Cherki, Bard, Diomande

Karty

Domácí: Fernandinho, Rodri

Hosté: Dubois, Marcelo

Rozhodčí

Makkelie – Diks, Steegstra (NED)

Stadion

Estádio José Alvalade, Lisabon

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud