Martin Mls
19. srpna 2020 • 22:50

SESTŘIH: Lyon - Bayern 0:3. Němci ve finále LM, dvakrát pálil Gnabry

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

PSG, nebo Bayern? Jeden z nich v neděli večer vyhraje nablýskanou Ligu mistrů. Mnichovská parta si postup do velkého finále vykopala vítězstvím 3:0 nad Lyonem. Hrdina večera? Serge Gnabry, jenž se podepsal pod první dva góly Bayernu. Lyon smutní, francouzské finále letos nebude.



Pohádka skončila. Lyon v restartované Lize mistrů vyřadil Juventus i Manchester City, ale na další slavnou adresu už nestačil.

Nedělní finále s PSG si zahraje Bayern.

Mnichovská lokomotiva v prázdné aréně Sportingu Lisabon znovu ukázala, že zažívá báječný rok. Ovládla bundesligu i německý pohár a teď je krok od šestého triumfu v Lize mistrů, kde slavila naposledy před sedmi lety.

Letos Bayern nevyhrál jen v jednom ostrém zápase a ve středu zvítězil už podvacáté za sebou, což je posunutý německý rekord. A ještě jedno působivé číslo z Ligy mistrů: v končící sezoně Bayern nasázel 42 gólů, takže jen tři mu chybí k vyrovnání historického maxima Barcelony z ročníku 1999/2000.

SESTŘIH: Lyon - Bayern 0:3. Němci ve finále LM, dvakrát pálil Gnabry
Video se připravuje ...

„Jsme hladoví a správně mentálně nastavení. Jsme prostě ve formě,“ poklonil se svému týmu kapitán Manuel Neuer.

Co na tom, že zkraje včerejšího semifinále s nažhaveným Lyonem trnul. Memphis Depay trefil boční síť a po střele Toka Ekambiho se míč otřel o tyč. Lyon byl za stavu 0:0 živější a větral nejistou mnichovskou obranu, jenže za celou první půli ani jednou netrefil branku.

Na rozdíl od Bayernu, kterému vstupenku do finále ještě v prvním poločase přivolal Serge Gnabry. První gól byl půvabný: čiperný záložník elegantně proplul s míčem do šestnáctky, našel si ideální místo a jeho akurátní levačka vystřelila Bayernu vedení.

A když Gnabry ve 33. minutě zvládl gólovou dorážku na 2:0, trenér Hans-Dieter Flick si u lavičky zhluboka oddechl. Zásah Philippeho Coutinha na potenciálních 3:0 neplatil kvůli ofsajdu, ovšem těsně před koncem se blýskl elitní kanonýr Robert Lewandowski. Už se zdálo, že poprvé v tomto ročníku Ligy mistrů neskóruje, ale… V 89. minutě hlavou lízl míč do sítě a pojistil postup Bayernu.

Lyon dopadl stejně jako před deseti lety, tehdy taky skončil v semifinále Ligy mistrů kvůli lepšímu Bayernu. Letos mohlo být lépe, jenže muži v černém zůstali na nule. I kvůli pozornému gólmanovi Neuerovi, jenž vychytal nejen další tutovku Ekambiho.

8:2 ve čtvrtfinále s hrdou Barcelonou, 3:0 v semifinále s Lyonem. Ukáže Bayern suverénní tvář i v nedělní bitvě o buclatý pohár?

Góly

Domácí:

Hosté: 18. Gnabry, 33. Gnabry, 88. Lewandowski

Sestavy

Domácí: A. Lopes – Denayer, Marcelo, Marçal (73. Cherki) – Dubois (67. Tete), Caqueret, Bruno (46. Mendes), Aouar, Cornet – Depay (C) (58. M. Dembélé), Toko Ekambi (67. Reine-Adélaïde).

Hosté: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng (46. Süle), Alaba, A. Davies – Th. Alcântara (82. Tolisso), Goretzka (82. Pavard) – Perišić (63. Coman), T. Müller, Gnabry (75. Coutinho) – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Tătăruşanu, Andersen, Rafael, Dembélé, Traoré, Mendes, Reine-Adélaïde, Jean Lucas, Tete, Cherki, Diomande, Bard

Hosté: Ulreich, Odriozola Arzallus, Süle, Pavard, Martínez, Coutinho, Cuisance, Hernández, Tolisso, Coman, Zirkzee, Hoffmann

Karty

Domácí: Marcelo, Marçal, Mendes

Rozhodčí

Mateu – Cebrián, del Palomar (vš. ESP)

Stadion

Estádio José Alvalade, Lisabon

Olympique Lyon Vše o klubu ZDE Bayern Mnichov Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud