Jonáš Bartoš
6. května 2021 • 09:55

Vymazaný Hazard pod palbou! Povadlá hvězda Realu se po zápase smála

Autor: Jonáš Bartoš, krm
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Titán Ligy mistrů je z kola venku! Fotbalisté Chelsea v semifinálové odvetě svalili favorizovaný Real 2:0, po výsledku 1:1 z prvního duelu ve Španělsku si zajistili vstupenku do finále. V sobotu 29. května půjde v Istanbulu o anglickou podívanou, „blues“ v bitvě o celkový primát vyzvou Manchester City. Zinedine Zidane okusil na lavičce Realu první krach před branami finále a nevyšel mu ani tah s nasazením Edena Hazarda. Ten pak navíc schytal drsnou kritiku od fanoušků, když se po utkání s úsměvem bavil s bývalými spoluhráči.



Francouzský kouč vsadil v odvetě na Stamford Bridge na ostřílené hochy. Do sestavy vrátil kapitána Sergia Ramose, který v základu vyběhl naposledy proti Atalantě v odvetě osmifinále Ligy mistrů 16. března. Od té doby vynechal deset zápasů, předtím byl mimo hru od začátku roku. Celkem v aktuální sezoně zvládl pouhých15 zápasů v lize a čtyři v Lize mistrů. Přesto francouzský kouč neváhal a klíčovou postavu „bílého baletu“ do těžkého boje o finále poslal.

Hozenou rukavici mohl sebrat i Eden Hazard. Uzdravený záložník naskočil proti bývalému klubu, kde prožil báječných sedm sezon. Zidane vsadil na chuť svého oblíbence, nicméně kapitán belgické reprezentace se po dvouletém martyriu prošpikovaném zdravotními trably stále nemůže rozkmitat do ideální formy.

Na Chelsea ho kombinace spoluhráčů míjely a zápas mu vůbec nevyšel. „Měl tam nějaké doteky s balonem, byly na něj fauly, ale je to málo. Čekal jsem, že si bude chtít zlepšit náladu a chuť po dvou promarněných rocích, ale zatím nic. Pořád je to ale takový hráč, že mu stačí jedna, dvě situace a můžou zápas rozhodnout,“ hodnotil o poločasové přestávce ve studiu stanice O2 Sport Tomáš Ujfaluši, bývalý kapitán české reprezentace.

Eden Hazard v utkání Realu Madrid na hřišti Chelsea
Eden Hazard v utkání Realu Madrid na hřišti Chelsea

Hazard se neprosadil ani po pauze, nejvíc na sebe upozornil v 64. minutě, kdy jeho překvapivou střelu vyrazil Mendy. Jinak ho domácí obrana vymazala, což výrazně přispělo k domácímu úspěchu. „Je to těžké, když dva roky pořádně nehraje. Já vždycky říkám, že jaký čas hráč stojí, stejně dlouho mu trvá, než se vrátí zpátky,“ pravil ve studiu někdejší útočník Sparty Roman Bednář.

Po utkání belgický ofenzivní hráč ještě schytal kritiku od fanoušků Realu, když ho kamery zachytily, jak se se širokým úsměvem baví s bývalými spoluhráči Kurtem Zoumou a Cesarem Azpilicuetou. „On se o klub už vážně nemůže zajímat míň,“ psal na internetu jeden ze zklamaných příznivců. 

Španělský kolos tak končil v Evropě zklamaný. „Není to Real, jak by měl být. Asi je na čase, aby tam proběhla nějaká obměna. U Ramose je vidět, že má nějaké roky. Byli jsme zvyklí na Real, který dominoval a vytvářel šance,“ okomentoval Ujfaluši slabý výkon španělského giganta. 

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud