20. července 2021 • 22:37

Slavii se rýsuje Ferencváros, do předkola LM vstoupil výhrou

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Ferencvárose Budapešť porazili ve 2. předkole Ligy mistrů Žalgiris Vilnius 2:0 a přiblížili se postupu do další fáze, kde by narazili na pražskou Slavii. Maďarský mistr splnil v domácím duelu roli favorita a navzdory tomu, že v závěru ještě neproměnil pokutový kop, vyhrál již 11. zápas za sebou. Příští týden mu v odvetě na hřišti litevského protivníka stačí i porážka o gól.



Naopak remízou 1:1 skončil duel mezi Celticem Glasgow a Midtjyllandem. Oba týmy dohrávaly po vyloučení na obou stranách v deseti hráčích. Neúspěšný celek po odvetě narazí ve 3. předkole Evropské ligy na Jablonec.

Ferencváros, který si v minulé sezoně zahrál Ligu mistrů poprvé po 25 letech a v letošním 1. předkole přešel přes kosovskou Prištinu, rozhodl o svém triumfu už v první půli. Žalgiris v ní přestřílel 11:2 a v 25. minutě šel do vedení zásluhou albánského útočníka Myrta Uzuniho. Ten vstřelil již čtvrtý gól z posledních dvou zápasů. Šest minut před přestávkou zvýšil další ofenzivní hráč Tokmac Nguen.

Celek z Budapešti i po přestávce utkání kontroloval a ve druhé minutě nastaveného času mohl ještě zvýšit po ruce Nemanji Ljubisavljeviče v pokutovém území. K penaltě se postavil opět Uzuni, jenže vychytal ho brankář Edvinas Gertmonas.

Stejným výsledkem 2:0 uspěli proti Omonii Nikósie i hráči Dinama Záhřeb. Ti rozhodli ve druhé půli zásluhou gólů Lovra Majera a Kristijana Jakiče. V dresu poražených odehrál celý zápas český obránce Jan Lecjaks. Pokud by se Dinamu podařilo postoupit, mohli by narazit na Legii Varšava s dalším českým zástupcem, útočníkem Tomášem Pekhartem. Legii čeká ve středu první duel s Florou Tallin.

Jedinou remízu v úterním programu předkola Ligy mistrů tak uhrál Celtic s loňským přemožitelem pražské Slavie Midtjyllandem. Skotský vicemistr sice šel do vedení ve 39. minutě po trefě izraelského útočníka Liela Abady, ještě před přestávkou však dostal druhou žlutou a následně červenou jeho spoluhráč Nir Bitton. Přestože i Midtjylland dohrával po vyloučení Anderse Dreyera v deseti, podařilo se mu po hodině hry vyrovnat díky parádně zahranému přímému kopu Evandera.

Výsledky úvodních utkání 2. předkola fotbalové Ligy mistrů

Mistrovská část:

Alaškert (Arm.) - Šeriff Tiraspol 0:1 (0:0)
Lincoln Red Imps (Gibr.) - Kluž 1:2 (1:0)
Ferencváros Budapešť - Žalgiris Vilnius 2:0 (2:0)
Dinamo Záhřeb - Omonia Nikósie 2:0 (0:0)

Nemistrovská část:

Celtic Glasgow - Midtjylland 1:1 (1:0)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud