30. září 2021 • 11:00

Věděl, že dá gól. Ferdinand řekl, co mu napsal Ronaldo, Nedvěd popsal odchod

Autor: Matěj Setíkovský
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cristiano Ronaldo zase ukázal, v čem je silný, a co v něm Manchester United má. Těžký zápas Ligy mistrů s Villarrealem rozsekl v 95. minutě gólem na 2:1. Jeho mentalitu vítěze popsal bývalý spoluhráč v dresu „Rudých ďáblů“ a nyní televizní expert Rio Ferdinand. Někdejší obránce prozradil, že mu hvězdný útočník po utkání psal, že sice nehrál dobře, ale zároveň věděl, že dá gól. Viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd zase přiblížil, jak těžkým momentem byl letní odchod tak velkého hráče v závěru přestupního termínu.



Cristiano Ronaldo stále dokazuje, že i v šestatřiceti letech bude pro „Rudé ďábly“ velkým přínosem. Nejen kvůli brankám, po příchodu na Old Trafford už stihnul čtyři ve čtyřech zápasech, ale především zásluhou svojí vítězné mentality, kterou „nakazí“ své spoluhráče.

„Večer hned po zápase mi napsal: 'Nehrál jsem dobře, ale věděl jsem, že dám gól," prozradil Ferdinand. „To je víra, kterou má, ostatní hráči se na tom přiživí,“ doplnil někdejší obránce United a společně s Ronaldem vítěz Ligy mistrů v roce 2008.

„Dnešní výkon United nebyl skvělý a na úrovni, jakou by Ole (trenér Solskjaer) chtěl. Ale Cristiano Ronaldo vystoupí z řady, když potřebujete gól, chvilku na nabuzení týmu, stadionu a fanoušků,“ doplnil Ferdinand pro televizní stanici BT Sport.

O Ronaldově výjimečnosti promluvil i Pavel Nedvěd , který před utkáním mezi Juventusem, kde je viceprezidentem klubu, a Chelsea, dal rozhovor televizi Nova Sport 3. Hlavním tématem byl sice souboj s  Petrem Čechem (sportovní ředitel Chelsea) v nové roli, ale řada přišla i na letní odchod CR7 z Juventusu.

Nedvěd: Když se tak velký hráč rozhodne odejít…

„Je těžké nahradit hvězdu, která dá pravidelně víc než třicet gólů za sezonu. Trošku nás to překvapilo, i když ne tolik. Odešel hráč, který když se rozhodne odejít, tak prostě odejde. U tak velkých hráčů je lepší jít z cesty,“ prozradil Nedvěd.

Bývalý český reprezentant si zároveň povzdechl, jak složité to pro „Starou dámu“ v závěru přestupního termínu bylo o Ronalda přijít. „Snažili jsme se sehnat hráče, který by ho zastoupil, ale nebylo to vůbec jednoduché. Byl to pro nás těžký moment,“ přiznal Nedvěd.

Pětatřicet branek Ronalda z poslední sezony Juventus těžko nahradí, zvlášť když jako reakce na odchod hvězdy posledních tří sezon dorazil pouze relativně nezkušený střelec Moise Kean. Jednadvacetiletý italský útočník loni na hostování v PSG pálil celkem sedmnáctkrát, což není od hráče, před kterým byl v hierarchii týmu například Kylian Mbappé či Neymar , vůbec špatné.

Do Juventusu přišel na dvouleté hostování s klauzulí o povinném odkupu z Evertonu a nyní má šanci se ukázat ve chvíli, kdy trenér turínského klubu Massimiliano Allegri postrádá zraněné Álvara Moratu a Paula Dybalu. Proti Chelsea však dostal pouze čtvrthodinku v závěru zápasu, když střídal jediného střelce zápasu Federica Chiesu.

Manchester United Vše o klubu ZDE

Juventus FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud