15. března 2022 • 22:57

Liga mistrů: United prohráli s Atlétikem a končí, vypadl i Ajax

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Atlétika Madrid zvítězili v odvetě osmifinále Ligy mistrů na hřišti Manchesteru United 1:0 a postoupili mezi nejlepších osm týmů soutěže. Jedinou brankou rozhodl v 41. minutě levý obránce Renan Lodi. Ve čtvrtfinále je rovněž Benfica Lisabon, která vyhrála gólem Darwina Núňeze 1:0 na stadionu Ajaxu Amsterodam.



United mohli jít do vedení po čtvrthodině hry, Elanga ale ve velké šanci trefil z bezprostřední blízkosti jen hlavu brankáře Oblaka. A tak udeřilo Atlético - Félixův gól ještě kvůli ofsajdu neplatil, po dalším nebezpečném protiútoku už se ale prosadil po Griezmannově přetaženém centru hlavou Renan Lodi. Brazilský bek navázal na výborný výkon z domácího duelu, ve kterém přihrál na jedinou branku svého týmu.

První měření sil v Madridu skončilo remízou 1:1, a tak "Rudí ďáblové" museli skórovat, aby si vynutili alespoň prodloužení. Po změně stran soupeře zatlačili, v největší šanci ale vytáhl Oblak vynikající reflexní zákrok proti Varaneho hlavičce.

Do žádné příležitosti se tentokrát nedostal ani Cristiano Ronaldo, jenž v sobotu rozhodl hattrickem ligový zápas s Tottenhamem. Hvězdný Portugalec teprve potřetí v kariéře nevystřelil v utkání Ligy mistrů na bránu a Manchester neporazil Atlético ani ve čtvrtém vzájemném duelu v evropských pohárech.

Také v druhém utkání uspěl hostující celek. Benfice po domácí remíze 2:2 rovněž stačila v Amsterodamu jediná branka, kterou vstřelil v 77. minutě hlavou po standardní situaci nejlepší střelec týmu Núňez. Uruguayský útočník přidal k dosavadním 20 ligovým zásahům čtvrtý gól v "milionářské soutěži".

Ajax poprvé v této sezoně Ligy mistrů neskóroval a neprosadil se ani útočník Haller, s 11 góly druhý nejlepší střelec soutěže.

Atlético a Benfica se přidaly k dalším jistým čtvrtfinalistům Liverpoolu, Manchesteru City, Realu Madrid a Bayernu Mnichov. Poslední postupující vzejdou ze středečních odvetných duelů Lille - Chelsea a Juventus - Villarreal.

Góly

Domácí:

Hosté: 41. Lodi

Sestavy

Domácí: de Gea – Dalot, Varane, Maguire (84. Mata), Telles – McTominay (67. N. Matić), Fred (75. Cavani) – Elanga (67. Rashford), B. Fernandes (67. P. Pogba), Sancho – Ronaldo.

Hosté: Oblak – M. Llorente, J. Giménez, Savić, Reinildo, Lodi – de Paul, H. Herrera, Koke (80. Kondogbia) – Griezmann (90+3. Á. Correa), Félix (90. Felipe).

Náhradníci

Domácí: Bailly, Cavani, Heaton, Henderson, Jones, Lindelöf, Lingard, Mata, Matić, Pogba, Rashford, Wan-Bissaka

Hosté: Camara, Correa, Felipe, Gomez Vela, Hermoso, Kondogbia, Lecomte, Martín, Serrano, Suárez, Moreno

Karty

Domácí: N. Matić, Dalot

Hosté: de Paul, H. Herrera

Rozhodčí

S. Vinčič – T. Klančnik, A. Kovačič

Stadion

Old Trafford, Manchester

Góly

Domácí:

Hosté: 77. Núñez

Sestavy

Domácí: A. Onana – Mazraoui, J. Timber (90+7. Kudus), Lisandro Martínez, Blind – E. Álvarez (82. Brobbey), S. Berghuis (82. Klaassen), Gravenberch – Antony, Haller, Tadić (C).

Hosté: Vlachodimos – Gilberto (90+1. Lazaro), Otamendi (C), Vertonghen, Grimaldo – Everton (72. Jaremčuk), Weigl, Taarabt (46. Meïté) – R. Silva, Núñez (81. D. Gonçalves), Ramos (90+1. Bernardo).

Náhradníci

Domácí: Setford, Schuurs, Danilo, Klaassen, Labyad, Brobbey, Rensch, Kudus, Taylor, Daramy, Tagliafico, Tytoń

Hosté: Leite, Jaremčuk, Meïté, Mário, Gonçalves, Radonjić, Lazaro, Bastiao Dias, Almeida, Morato, Bernardo, Araújo

Karty

Domácí: J. Timber, Blind, Gravenberch

Hosté: Ramos

Rozhodčí

del Cerro – Yuste, Alonso (ESP)

Stadion

Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Návštěva

54066 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud