4. října 2022 • 22:00

Bayern – Plzeň 5:0. Domácí kanonáda, Viktoria schytala v Mnichově debakl

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
45
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně v Lize mistrů utrpěli debakl 0:5 na stadionu Bayernu Mnichov a ve skupině C i potřetí prohráli a mají skóre 1:12. Bavorský favorit, který stejným výsledkem doma rozdrtil Viktorii i před devíti lety, naopak zůstává stoprocentní.



Před 75.000 diváky ve vyprodané Allianz Areně už v úvodní půlhodině skórovali Leroy Sané, Serge Gnabry a Sadio Mané, po změně stran se trefili podruhé Sané a střídající Eric Maxim Choupo-Moting. Plzeňští příští středu vyzvou Bayern doma ve čtvrtém kole elitní soutěže.

Úřadující čeští šampioni vyrovnali svou nejvyšší porážku v evropských pohárech. Stejným výsledkem prohráli vedle obou duelů v Mnichově také na hřišti AS Řím a doma s Realem Madrid ve skupině Ligy mistrů v roce 2018.

Zraněného Staňka v plzeňské brance podle očekávání zastoupil Tvrdoň, který debutoval v evropských pohárech. Na kraji obrany dostal Holík přednost před Jemelkou. Pozici disciplinárně potrestaného Buchy ve středu zálohy zaujal Ndiaye.

Kompletní známkování Plzně si projděte zde >>>

Plzeňští drželi s mnichovským gigantem krok jen do sedmé minuty, kdy Sané obešel několik protihráčů a střelou do horního růžku poprvé překonal Tvrdoně.

Hostující Vlkanova poté zamířil do náruče gólmana Neuera. A Bayern hned ve 13. minutě zvýšil. Po Goretzkově přihrávce tentokrát dostal hodně času a prostoru na zakončení Gnabry.

Jeho přímý kop následně zneškodnil Tvrdoň, ale domácí dál nemilosrdně trestali chyby Viktorie a ve 21. minutě slovenského gólmana potřetí překonal další ofenzivní hráč Mané.

Bayern pokračoval v totální dominanci, Tvrdoň vychytal Musialu, jehož gól v závěru první půle byl odvolán kvůli ofsajdu. Branku hostů ještě před pauzou těsně minul Mané.

Domácí přidali čtvrtý gól v 50. minutě. Sané si naběhl na Maného centr za obranu a po výtečném zpracování prostřelil Tvrdoně. Za devět minut Choupo-Moting uzavřel na 5:0.

Šestinásobní vítězové Champions League pak citelně ubrali a dali Plzni trochu víc prostoru. Ndiayeho ránu si však pohlídal Neuer. Chvílemi byli na stadionu hodně slyšet i plzeňští fanoušci. V závěru nepřesně vystřelili i hostující Mosquera a náhradník Bassey.

Západočeši tak po porážkách 1:5 v Barceloně a 0:2 doma s Interem podlehli i třetímu soupeři v „milionářské“ soutěži. Bayern doma ve skupině Ligy mistrů neprohrál v rekordním 31. utkání po sobě, z toho si připsal 28. vítězství.

Góly

Domácí: 7. Sané, 13. Gnabry, 21. Mané, 51. Sané, 59. Choupo-Moting

Hosté:

Sestavy

Domácí: Neuer (C) – Mazraoui, Upamecano (72. Pavard), de Ligt, Davies (46. Stanišić) – Goretzka (72. Sabitzer), Gravenberch – Sané (58. Tel), Musiala (46. Choupo-Moting), Mané – Gnabry.

Hosté: Tvrdoň – Holík, Hejda (C) (63. M. Tijani), Pernica, Havel – Kalvach, Ndiaye – Kopic (57. Jirka), Vlkanova (46. Jemelka), Mosquera (85. Pilař) – Chorý (57. F. Bassey).

Náhradníci

Domácí: Ulreich, Pavard, Choupo-Moting, Sabitzer, Tel, Stanišić

Hosté: Jedlička, Staněk, Tijani, Pilař, Kliment, Jemelka, Čermák, Jirka, Bassey

Karty

Hosté: Chorý

Rozhodčí

Dabanović – Djukić, Lukić (všichni MNE)

Stadion

Allianz Arena, Mnichov

Návštěva

75 000 diváků

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 6 0 0 18:2 18
2. Inter Milán 6 3 1 2 10:7 10
3. Barcelona 6 2 1 3 12:12 7
4. Plzeň 6 0 0 6 5:24 0

 

Vstoupit do diskuse
45

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud