12. října 2022 • 13:45

PSG řeší Mbappého: Messi neslavil jeho gól, unikla koučova poznámka

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Paříži je zase hodně rušno. Ani tak nejde o úterní remízu s Benfikou (1:1), ohledně postupu má PSG ve skupině Ligy mistrů po čtyřech odehraných zápasech komfortní pozici. Bouři ovšem vyvolala informace, že Kylian Mbappé není spokojený a chce co nejdřív pryč. Klubové vedení to popírá. „Z nějakého drbu se hned dělá zpráva,“ divil se trenér Christophe Galtier. Fanoušky na internetu zaujala i (ne)reakce Lionela Messsiho na Mbappého gól.



Zpráva, že Mbappé touží z Paříže odejít, se objevila pár hodin před zápasem s Benfikou. Francouzská hvězda přesto nechyběla v základní sestavě a krátce před přestávkou z penalty poslala svůj tým do vedení. Hosté po změně stran (také z pokutového kopu) srovnali, ani druhý vzájemný souboj tak nepoznal vítěze. Oba celky ale mají osm bodů a sahají po postupu, trápící se Juventus už to bude mít hodně složité.

„Kylian dal nejlepší odpověď na spekulace přímo na hřišti. Dal gól, směrem dopředu byl kreativní a neustále nebezpečný. Mohl přidat i druhou branku,“ chválil útočníka kouč Galtier.

O Mbappého touze odejít nic neví. „Jsem s ním skoro pořád a nikdy mi nic o lednovém odchodu neřekl. Ani prezident klubu se o ničem takovém nikdy nezmínil. S Kylianem jsem o tom ještě nemluvil, plně se soustředil na výkon a znovu ukázal, jak skvělým hráčem je,“ doplnil.

Televizní kamery mimochodem na lavičce zachytily kuriózní Galtierovu poznámku. „Kylian preferuje hrát vpravo,“ měl šestapadesátiletý kouč napsáno ve svém bloku. Mělo jít o narážku na víkendovou remízu v Remeši (0:0), po které si Mbappé postěžoval, že je na hrotu příliš osamocený a víc by mu seděl systém se dvěma útočníky. Fanoušci zároveň řeší, že si možná jen utahoval z francouzských médií, která situaci v klubu hodně rozebírají, a bizarní poznámku nechal kamery zabrat záměrně.

Na sociálních sítích rezonoval i další moment z utkání s Benfikou. Zraněný Lionel Messi sledoval zápas na tribuně po boku manželky Antonelly a poté, co Mbappé s přehledem proměnil penaltu, neprojevil skoro žádné emoce. Bez výraznější reakce dál koukal na hřiště, jeho žena pohledem zkontrolovala hodinky.

Právě vztahy hvězdné útočné trojice PSG se hodně řeší, dlouhodobě je otázkou, jestli si Messi s Mbappém a Neymarem mohou vyhovět. Na hřišti i mimo něj. Nejvíc se mluví o sporech Francouze s Brazilcem, klub hledá i ideální rozestavení.

Začne po zimním přestupovém období éra bez Mbappého?

Lionel Messi zůstal po gólu na tribuně chladný
Lionel Messi zůstal po gólu na tribuně chladný

Paris Saint-Germain Vše o klubu ZDE

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Benfica 6 4 2 0 16:7 14
2. Paris SG 6 4 2 0 16:7 14
3. Juventus 6 1 0 5 9:13 3
4. Maccabi 6 1 0 5 7:21 3

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud