26. října 2022 • 09:50

Zklamaný kouč Juventusu: Budeme se soustředit na ligu. Nahradí ho Zidane?

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Juventusu Massimiliano Allegri litoval po porážce 3:4 na hřišti Benfiky Lisabon nevydařeného prvního poločasu. „Stará dáma“ přišla už po 5. kole skupinové fáze o šanci na postup a poprvé od sezony 2013/14 bude chybět ve vyřazovací fázi milionářské soutěže. Podle Allegriho se nyní musí turínský celek plně soustředit na italskou ligu. Média mezitím spekulují a možném nástupci, kterým by se mohl stát Zinédine Zidane.



„Vypadli jsme z Ligy mistrů, takže jsme zklamaní a naštvaní. V prvním poločase jsme k tomu přistoupili velmi špatně, v obraně jsme byli nedůrazní,“ řekl Allegri na tiskové konferenci.

Benfica vedla proti Juventusu po 50 minutách už 4:1 i díky dvěma brankám Rafy Silvy. Hosté se v rozmezí 77. až 79. minuty přiblížili na rozdíl jediného gólu, vyrovnat však nedokázali. Ani remíza by je ale neudržela ve hře o osmifinále.

„Nenazval bych to selháním, porážky k fotbalu patří. Mrzí nás to, ale od výkonu z posledních dvaceti minut se můžeme odrazit,“ podotkl Allegri, jehož tým má ve skupině F před posledním kolem stejně bodů jako Maccabi Haifa.

Juventusu se zatím nedaří ani v domácí soutěži, ve které je na osmé příčce. „Teď se musíme soustředit na Serii A, už v sobotu hrajeme v Lecce. A také na závěrečný zápas Ligy mistrů proti PSG, abychom postoupili alespoň do Evropské ligy. Musíme pokračovat v práci,“ dodal italský kouč.

Vedení Juventusu logicky není spokojené a podle informací médií tak zjišťuje možnost, jak na lavičku angažovat bývalého hráče „Staré dámy“ Zinédina Zidana. Ten minulý rok skončil v Realu a od té doby je bez práce. Ale ne že by o něj nebyl zájem, měl odmítnout několik zajímavých nabídek. Údajně i Manchester United.

„Byl bych překvapen, kdyby Zidane šel do Juve a trénoval kádr, který mají. Je zvyklý vyhrávat trofeje a Ligu mistrů,“ řekl expert a bývalý anglický reprezentant Rio Ferdinand. Podle něj má francouzský kouč jasno v tom, co chce a s trpělivostí čeká na vhodné angažmá. 

Kouč Benfiky Roger Schmidt se naopak mohl radovat z postupu i prodloužení série neporazitelnosti. Německý trenér přišel do Benfiky v létě z PSV Eindhoven a ve 20 soutěžních zápasech stále neprohrál.

„Byl to krásný večer. Odehráli jsme dobré utkání, dali spoustu gólů a vytvořili si i další šance,“ řekl Schmidt, kterého nerozhodila ani stíhací jízda Juventusu v závěru zápasu. „To je fotbal. Mohli jsme přidat pátý i šestý gól, místo toho se dostal soupeř na koně. To ale nic nemění na tom, že jsme vyhráli zaslouženě,“ uvedl pětapadesátiletý kouč.

Benfica zakončí skupinu na hřišti Maccabi Haifa a na dálku se utká o první místo s PSG, se kterým v obou vzájemných duelech remizovala 1:1. Pařížané nastoupí v Turíně a před posledním kolem mají při stejném počtu bodů o čtyři góly lepší skóre než jejich portugalský soupeř.

Juventus FC Vše o klubu ZDE

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Benfica 6 4 2 0 16:7 14
2. Paris SG 6 4 2 0 16:7 14
3. Juventus 6 1 0 5 9:13 3
4. Maccabi 6 1 0 5 7:21 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud