9. března 2023 • 10:47

Richarlison se opřel do trenéra Spurs Conteho. Sezona na ho*no, ulevil si

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před sezonou dorazil jako miliardová posila do útoku Tottenhamu, ale u kouče Antonia Conteho to nemá snadné. Nelze se tak divit Richarlisonově frustraci. Jeho tým ve středu neskóroval ani v odvetě s AC Milán a v Lize mistrů skončil už v osmifinále. Když Spurs potřebovali dohánět ztrátu z prvního zápasu, dostal jen 20 minut v závěru. Předtím měl důvěru Kane, Son a Kulusevski. Nikdo z nich, ani střídající Brazilec, ale gól nedali a Richarlison zkritizoval rozhodnutí a komunikaci Conteho.



První zápas na půdě AC Milán Tottenham prohrál nejtěsnějším rozdílem 0:1 po brance Brahima Díaze. Ta byla nakonec rozhodující pro celé dvojutkání, protože útočné trio Harry Kane, Dejan Kulusevki a Son Heung-min nenašlo na obranu „rossoneri“ recept.

Nenašel ho ani (v obou kláních) střídající Richarlison, jehož jeho role pořádně rozlítila. Letní brazilská posila z Evertonu za téměř 1,6 miliardy korun zůstala totiž opět na lavičce. Proti AC odehrál 50 ze 180 možných minut.

„Nerozumím tomu. Šlo to dobře, byl jsem v základu během výher nad Chelsea a West Hamem. A najednou mě (zaskakující asistent Conteho Christian Stellini) posadil na lavičku a proti Wolves (prohra 0:1) jsem odehrál pět minut. Ptal jsem se proč, ale nic mi neřekli,“ postěžoval si Richarlison pro brazilskou televizi TNT Sports.

SESTŘIH: Tottenham - West Ham 2:0. Souček i Coufal u prohry, trefil se Son
Video se připravuje ...

Na obranu trenérů však před duelem s Wolves začal Richarlison v základní sestavě v FA Cupu proti Sheffieldu. Odehrál 65 minut, gól stejně jako proti Hammers a Blues nedal a Spurs po prohře 0:1 v domácím poháru skončili.

Ve středu měl podle svých slov náznaky od trenérů, že když bude ve stoprocentní kondici, do zápasu nastoupí od začátku. Večer však jeho jméno bylo opět pouze mezi náhradníky. „To jsou věci, které není možné pochopit. Uvidíme, co mi (Conte) řekne. Ale oni nejsou hlupáci a ví, že jsem profesionál. Každý den pracuji a chci hrát,“ dodal.

„Letošní sezóna, promiňte mi to slovo, je na ho*no. Nemám minuty a prošel jsem si nějakým zraněním. Ale když nastoupím na hřiště, dávám do toho všechno,“ nechápe přístup a komunikaci Conteho trenérského týmu.

Londýňané dvojzápas s AC prohráli 0:1 a v Lize mistrů letos skončili. Rádi by se do ní však vrátili, což nebude lehký úkol. V Premier League je čeká tuhý boj o TOP4. Aktuálně sice drží klíčové čtvrté místo, ale z pátého a šestého na ně tlačí rozjíždějící se Liverpool a ambiciózní Newcastle.

Pokud tohle chtějí zvládnout, musí v sobotu zdolat na domácí půdě Nottingham. Bude to však s Richarlisonem v základu, nebo Conte dá přednost trojici Kane, Kulusevski, Son a prohloubí Brazilcovu frustraci? 

Tottenham Hotspur Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud