9. května 2023 • 22:54

LM: Real - Man. City 1:1. Remízu v úvodním duelu trefil De Bruyne

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu a Manchesteru City se v úvodním zápase semifinále Ligy mistrů hraném v Madridu rozešli remízou 1:1. Domácí sice vedli po dělovce Viníciuse Jr. z prvního poločasu, ale většinu zápasu čelili mírnému tlaku hostí. Skvělými zákroky je dlouho držel Thibaut Courtois, kterého ovšem v 67. minutě odčaroval další krásnou ránou Kevin De Bruyne. Real pak znovu zapnul a mohl jít opět do vedení, ale Benzemovu hlavičku skvěle vytáhl brankář Ederson. Odveta je na programu příští středu.



Manchester vstoupil do utkání aktivněji a v úvodní čtvrthodině přinutil domácího gólmana Courtoise ke čtyřem zákrokům. Belgický reprezentant si poradil s nebezpečnou střelou krajana De Bruyneho, Rodriho dalekonosným pokusem i dvěma zakončeními nejlepšího střelce soutěže Haalanda.

Real naopak z jediné střely na bránu vytěžil úvodní branku. V 36. minutě vyvezl Camavinga míč z vlastní poloviny, posunul ho na Viníciuse Júniora a ten ho z 20 metrů nekompromisně napálil do horní poloviny brány. Dvaadvacetiletý Brazilec potvrdil sedmým gólem v aktuálním ročníku Ligy mistrů pozici nejlepšího střelce týmu.

Po změně stran se hra více otevřela a oba celky si vytvářely nebezpečné příležitosti. V 50. minutě po pohledné kombinaci vychytal Benzemu brankář Ederson. Záhy na druhé straně De Bruyne neprostřelil z úhlu Courtoise.

Belgický špílmachr se svého druhého zásahu v této sezoně milionářské soutěže dočkal v 67. minutě. Gündogan mu těsně za pokutovým územím připravil míč ideálně proti noze a De Bruyne se trefil přízemní ránou přesně k tyči. Real inkasoval v Lize mistrů po třech zápasech a 413 minutách hry.

V 78. minutě se blýskl Ederson reflexivním zákrokem proti Benzemově hlavičce a brazilský gólman si poradil i v závěru s ránou střídajícího Tchouaméniho. Duel dvou šampionů svých zemí, kteří jsou v semifinále LM potřetí za sebou, tak další branku nenabídl.

Trenér Realu Carlo Ancelotti neoslavil vítězně 190. odkoučované utkání v Lize mistrů, kterým vyrovnal rekord Alexe Fergusona. Jeho protějšek Pep Guardiola v zápase ani jednou nestřídal a udržel se svým týmem neporazitelnost v soutěži. Manchester zároveň remizoval v pátém venkovním duelu v LM v řadě.

Vítěz dvojzápasu se ve finále 10. června v Istanbulu utká s lepším z dvojice milánských velkoklubů AC a Interu. Úvodní italský souboj se odehraje ve středu.

Góly

Domácí: 36. Vinícius Júnior

Hosté: 67. De Bruyne

Sestavy

Domácí: Courtois – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga – Valverde, Kroos (84. Tchouaméni), Modrić (87. Nacho Fernández) – Rodrygo (81. Asensio), Benzema (C), Vinícius Júnior.

Hosté: Ederson – Walker, Stones, R. Dias, Akanji – De Bruyne, Gündoğan (C), Rodri – B. Silva, Haaland, Grealish.

Náhradníci

Domácí: Asensio, Ceballos, Díaz, López, Nacho Fernández, Hazard, Lunin, Vázquez, Vallejo, Odriozola, Tchouaméni

Hosté: Carson, Álvarez, Lewis, Laporte, Gómez, Foden, Mahriz, Phillips, Palmer, Ortega

Karty

Domácí: Kroos, Ancelotti, Camavinga

Hosté: Gündoğan, B. Silva

Rozhodčí

Días – Soares, Ribeiro (vš. Portugalsko)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

Real Madrid Vše o klubu ZDE

Manchester City Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud