7. srpna 2023 • 22:39

Kouč Kodaně o Spartě: Silný český mistr, jehož respektujeme, ale...

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Kodaně Jacob Neestrup očekává v úterním úvodním zápase 3. předkola Ligy mistrů proti Spartě intenzivní bitvu dvou mužstev zvyklých vítězit. Věří, že jeho svěřenci přes Pražany přejdou. Nevadí mu, že Kodaň začíná dvojzápas doma vzhledem k tomu, že pravidlo o venkovních gólech už dva roky neplatí. Řekl to na tiskové konferenci.



„Očekávám intenzivní utkání dvou dobrých týmů zvyklých vítězit. Těšíme se, že narazíme na silného českého mistra, jehož respektujeme. Zároveň ale věříme, že ho ve dvou zápasech dokážeme porazit,“ řekl pětatřicetiletý Neestrup.

První duel odehraje jeho celek doma. „Není v tom pro mě žádný rozdíl, když bylo pravidlo o venkovních gólech zrušeno,“ uvedl bývalý defenzivní záložník, který v minulém ročníku vybojoval s Kodaní titul i domácí pohár.

Dánské mužstvo vyhrálo všech pět soutěžních zápasů v sezoně, v sobotu doma v lize před zraky 25.407 diváků porazilo Randers 4:0. Stadion Parken má kapacitu 38.065 míst. „Když máte za sebou plný Parken, nebo se tomu alespoň blížíte, něco to znamená. I když je v ochozech mezi 25 až 26 tisíci fanoušky jako posledně, připadá vám to skoro jako plný dům. Diváci vytvoří pořádný tlak,“ prohlásil Neestrup.

Vítěz dvojutkání postoupí do závěrečného předkola Ligy mistrů, kde se utká s lepším z dvojice Raków Čenstochová/Aris Limassol, poražený bude bojovat o skupinu Evropské ligy buď s AEK Atény, nebo Dinamem Záhřeb. Všechny tyto týmy včetně Sparty s Kodaní mají jistotu minimálně účasti ve skupině Evropské konferenční ligy.

„Viděli jsme, koho můžeme potkat, ale teď se tím nezabýváme. Tak jako tak se jedná o těžké soupeře. Nyní se však soustředíme pouze na Spartu,“ mínil Neestrup, jehož svěřenci v uplynulé sezoně skončili ve skupině Ligy mistrů v konkurenci s pozdějším vítězem soutěže Manchesterem City, Dortmundem a budoucím vítězem Evropské ligy Sevillou poslední. Doma však s nimi třikrát remizovali.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud