15. září 2023 • 16:25

Boj o Ligu mistryň: Slavii čeká Kluž, sparťanky vyzvou Frankfurt

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Slavie se ve druhém kole kvalifikace Ligy mistryň utkají s rumunským celkem Olimpia Kluž. Jiný pražský celek Sparta vyzve v duelu o postup do skupiny Frankfurt, který v úvodním kole vyřadil Slovácko. Rozhodl o tom dnešní los v Nyonu.



První zápasy jsou na programu 10., nebo 11. října, odvety 18, či 19. října. Obhájkyně českého titulu slávistky začnou doma, sparťanky venku. V boji o Ligu mistryň bylo i Slovácko, které ale v úvodním kvalifikačním kole proti Eintrachtu neuspělo. Německý celek následně ve finále přešel přes turínský Juventus.

Frankfurt je se čtyřmi triumfy po Lyonu nejúspěšnějším týmem v historii soutěže, kterou ale ovládl pod názvem 1. FCC Frankfurt. V roce 2020 se klub sloučil s mužským Eintrachtem.

Dvanáct postupujících týmů z druhého kola kvalifikace doplní v hlavní fázi obhájkyně trofeje z Barcelony a také Chelsea, Lyon a Bayern Mnichov. Skupinová fáze začne v listopadu.

Největším úspěchem českého týmu na mezinárodní klubové úrovni jsou tři účasti Slavie ve čtvrtfinále Ligy mistryň. Jednou se mezi osm nejlepších v této soutěži (pod dřívějším názvem Pohár UEFA) probojovala také Sparta, tehdy se ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud