20. února 2024 • 22:57

Liga mistrů: Inter těsně zdolal Atlético, Dortmund veze z Eindhovenu remízu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Interu Milán v úvodním osmifinále Ligy mistrů doma udolali Atlético Madrid 1:0. O triumfu finalistů minulého ročníku rozhodl v 79. minutě střídající Marko Arnautovic. Druhý dnešní zápas mezi PSV Eindhoven a Dortmundem skončil v Nizozemsku remízou 1:1. Odvety jsou na programu ve středu 13. března.



Šlágr v Miláně v úvodní půli dlouho nabízel spíše taktickou bitvu bez větších šancí. Až ve 37. minutě Martínezovu hlavičku zastavil hostující gólman Oblak a další pokus argentinského kapitána Interu z dobré pozice zblokoval obránce Giménez.

Krátce po změně stran další slibnou příležitost „Nerazzurri“ neproměnil Arnautovic a rakouský útočník, jenž vystřídal zraněného Thurama, v zakončení selhal i po hodině hry sám před Oblakem.

Slovinský gólman zlikvidoval i hlavičku Martíneze. Domácí přeci jenom zužitkovali drtivý tlak v 79. minutě. Oblak vyrazil Martínezovu střelu k volnému Arnautovicovi, který protrhl střeleckou smůlu.

Jeden z nejaktivnějších hráčů madridského týmu Lino mohl rychle vyrovnat, jenže o kousek minul. V závěru se za Atlético neprosadil ani střídající Morata. Lídři italské ligy tak náskok udrželi a vítěznou sérii protáhli na devět soutěžních zápasů.

V Eindhovenu otevřel skóre ve 24. minutě Malen tečovanou střelou do horního růžku. Nizozemský křídelník branku z úcty k bývalému mužstvu neslavil. Fotbalisté PSV několik slibních šancí neproměnili.

Domácí, kteří postoupili do vyřazovací fáze Ligy mistrů po osmi letech, vyrovnali v 56. minutě. Hummels v pokutovém území fauloval Tillmana a nařízenou penaltu proměnil kapitán De Jong.

Poté se mohl znovu trefit Malen, ale tentokrát gólmana Beníteze nepřekonal. Na druhé straně dobře zasáhl brankář Meyer proti ráně Desta. PSV protáhl domácí šňůru bez porážky na 31 soutěžních utkání, Borussia v letošním roce udržela neporazitelnost.

Góly

Domácí: 79. Arnautović

Hosté:

Sestavy

Domácí: Sommer – Pavard, de Vrij, Bastoni – Darmian (69. Dumfries), Barella, Çalhanoğlu, Mchitarjan (72. Frattesi), Dimarco (69. Augusto) – Thuram (46. Arnautović), La. Martínez (C) (88. A. Sánchez).

Hosté: Oblak – Molina (68. Barrios), Witsel, J. Giménez (46. Savić), Hermoso (68. Mandava), Lino – de Paul, Koke (C), Saúl (54. Morata) – Llorente, Griezmann (78. Correa).

Náhradníci

Domácí: Audero, Di Gennaro, Dumfries, Arnautović, Klaassen, Frattesi, Asllani, Buchanan, Bisseck, Augusto, Sánchez, Stanković

Hosté: Gomis, Depay, Correa, Paulista, Savić, Vermeeren, Riquelme, Morata, Barrios, Mandava, Moldovan

Karty

Domácí: Frattesi, Augusto

Hosté: Hermoso, Savić, Morata, Koke

Rozhodčí

Kovács – Marinescu, Artene (ROU)

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán

Góly

Domácí: 56. L. de Jong

Hosté: 25. Malen

Sestavy

Domácí: Benítez – Teze, Schouten, Boscagli (90. Obispo), Dest – Tillman, Veerman, Saibari (84. Mauro Júnior) – Bakayoko, L. de Jong, Lozano (75. Pepi).

Hosté: Meyer – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Can – Malen (83. Özcan), Reus (63. Brandt), Sancho (69. Wolf) – Füllkrug (83. Moukoko).

Náhradníci

Domácí: Babadi, Drommel, Obispo, Mauro Júnior, Pepi, Ramalho, van Aanholt, Sambo, Waterman

Hosté: Binsibajní, Brandt, Bynoe-Gittens, Duranville, Lotka, Kobel, Moukoko, Özcan, Wolf, Bamba, Watjen

Karty

Domácí: Lozano

Hosté: Maatsen, Schlotterbeck

Rozhodčí

Stadion

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud