14. března 2024 • 00:29

LM: Atlético zvládlo penaltové drama s Interem, postup slaví také Dortmund

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dortmundu v odvetě osmifinále Ligy mistrů zdolali doma 2:0 Eindhoven a v součtu s úvodní remízou 1:1 postoupili do čtvrtfinále. Skóre otevřel již ve 3. minutě Jadon Sancho, v závěru nastaveného času se trefil ještě Marco Reus. Ve druhém středečním zápase Atlético Madrid smazalo proti Interu Milán manko z úvodního utkání, za stavu 2:1 pro domácí se prodlužovalo a nakonec španělský tým uspěl 3:2 na penalty.



Eindhoven před odvetou v Dortmundu prohrál jediný z posledních 29 soutěžních zápasů, od prosince 1977 ale nevyhrál na hřišti německých týmů v soutěžích UEFA již 15 utkání za sebou.

Borussia měla ideální vstup do utkání. Sancho již ve třetí minutě vypálil před hranicí šestnáctky a míč se od tyče odrazil do Benítezovy branky. Malenovu dorážku pak gólman PSV zneškodnil. Hosté mohli brzy po přestávce vyrovnat, ale střídající Lozano trefil jen tyč. Ve druhém poločase byli aktivnější, domácí bránili těsný náskok.

Zkušený Reus po necelých dvou minutách na trávníku rozehrál přímý kop přesně a Füllkrug poslal míč do sítě. Videorozhodčí ovšem odhalil těsný ofsajd a gól neplatil. Eindhoven měl v závaru nastavení obrovskou šanci, kapitán De Jong ji však neproměnil. Když pak Reus běžel sám na brankáře, dočkala se Borussia pojistky na postup.

V Madridu se začalo měnit skóre po uplynutí úvodní půlhodiny. Nejprve Barella připravil ideální pozici Dimarcovi a Inter v součtu s prvním zápasem měl k dobru již dvoubrankový náskok. Jenže o pouhé dvě minuty později se za obranou ocitl Griezmann a z hranice malého vápna vyrovnal. Lídr italské ligy nakonec náskok z prvního zápasu neuhájil. V 87. minutě Koke našel Depaye a jeho rána k tyči poslala odvetu do prodloužení.

Ani v něm se nerozhodlo, a tak stejně jako v úterý na Arsenalu došlo na penaltový rozstřel. V něm se stal hrdinou brankář Oblak, dvě penalty chytil, Martínez přestřelil. Z exekutorů Atlétika neuspěl pouze Ňíguez, a tak madridský klub slaví postup.

Liga mistrů zná všechny čtvrtfinalisty. Páteční los se bude týkat i Realu Madrid, Paris St. Germain, Bayernu Mnichov, Barcelony, Arsenalu a obhájců titulu Manchesteru City.

Góly

Domácí: 35. Griezmann, 87. Depay

Hosté: 33. Dimarco

Sestavy

Domácí: Oblak – Molina (79. Barrios), Savić, Witsel, Hermoso, Lino (71. Riquelme) – Llorente (98. Azpilicueta), Koke (C), de Paul (71. Correa) – Morata (79. Depay), Griezmann (106. Saúl).

Hosté: Sommer – Pavard, de Vrij, Bastoni (72. Acerbi) – Dumfries (72. Darmian), Barella (84. Frattesi), Çalhanoğlu, Mchitarjan (111. Klaassen), Dimarco (84. Bisseck) – La. Martínez (C), Thuram (102. A. Sánchez).

Náhradníci

Domácí: Moldovan, Gomis, Azpilicueta, Barrios, Correa, Depay, Mandava, Paulista, Saúl, Riquelme, Vermeeren

Hosté: Di Gennaro, Audero, Acerbi, Asllani, Bisseck, Buchanan, Darmian, Frattesi, Klaassen, Sánchez, Sarr, Stanković

Karty

Domácí: Hermoso, Koke

Hosté: Çalhanoğlu, Acerbi, Bisseck

Rozhodčí

Marciniak – Listkiewicz, Kupsik

Stadion

Estadio Wanda Metropolitano (Madrid)

Góly

Domácí: 3. Sancho, 90+5. Reus

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kobel – Can (C), Süle, Hummels, Maatsen – Özcan, Sabitzer – Malen (70. Adeyemi), Brandt (58. Nmecha), Sancho (75. Reus) – Füllkrug.

Hosté: Benítez – Teze, Schouten, Boscagli, Dest – Til (46. Lozano), Mauro Júnior (86. Babadi), Veerman (82. Pepi) – Bakayoko, L. de Jong (C), Tillman.

Náhradníci

Domácí: Meyer, Lotka, Binsibajní, Wolf, Nmecha, Reus, Duranville, Moukoko, Bynoe-Gittens, Adeyemi, Wätjen

Hosté: Drommel, Waterman, Sambo, Obispo, Ramalho, Bella-Kotchap, van Aanholt, Babadi, Land, Pepi, Lozano, Ledezma

Karty

Domácí: Süle, Nmecha

Rozhodčí

D. Orsato – C. Carbone, A. Giallatini (všichni ITA)

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Návštěva

81 365 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud