19. října 2010 • 05:00

Bílý balet válí a hodlá zničit i milánský AC

Autor: Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Real Madrid vládne španělské lize, suverénní je také v Lize mistrů. „Hrajeme dobře,“ pobrukuje si portugalský kouč José Mourinho, který převzal „bílý balet“ v létě. Jenže dnes čeká španělského giganta v sezoně zatím nejtěžší soupeř. V rámci Champions League přijede na San Bernabeu AC Milán.



Poslední dva zápasy ve španělské soutěži zvládl Real Madrid famózně. Rozdrtil La Coruňu 6:1, v sobotu rozstřílel Malagu 4:1 na jejím hřišti. Před duelem s AC Milán v Lize mistrů je to skvělý „doping“.

Ronaldo se raduje z branky.Foto ČTK


„Po sedmi ligových zápasech musím říct, že jsem šťastný za to, jak se tým prezentuje. A to máme na to, abychom na sobě pracovali, málo času, jelikož máme nabitý program,“ pochvaloval si kouč Mourinho.

„Bráníme dobře, jsme kompaktní. Máme také dobrou úspěšnost v držení míče. Co se týče tohoto procenta, je na tom Real ve srovnání s předchozími týmy, které jsem kdy vedl, pravděpodobně nejlépe,“ prohlásil kouč, který si na pohár pro vítěze Ligy mistrů sáhl minulou sezonu s Interem Milán.



Real se v sezoně rozjížděl pomalu. Zahájil ji bezgólovou remízou na půdě Mallorky a ani v následujících duelech moc branek nestřílel. Jenže to už neplatí.

Real se nyní může pochlubit touto bilancí: ve španělské lize nastřílel nejvíc branek ze všech (16) a nejméně jich obdržel (3). Střelecky už začal řádit také Cristiano Ronaldo, který se v posledních dvou utkáních za Real prosadil čtyřikrát.

Cristiano Ronaldo (vpravo) se raduje s Kaká z góluFoto ČTK/AP


„Netrápilo mě, že mi to tam zpočátku sezony moc nepadalo. Věděl jsem, že góly dřív nebo později přijdou. V posledním zápase jsem hrál velmi dobře a jsem za to šťastný,“ svěřil se Ronaldo, Mourinhův krajan, který se při výhře nad Malagou blýskl hokejovou bilancí dvou branek a dvou přihrávek.

Krásné období prožívá také brankář a kapitán Realu Iker Casillas. V sobotu totiž zaznamenal svou již 245. ligovou výhru v dresu Realu Madrid, což ho v historické tabulce slavného klubu posunulo na sedmou příčku vedle legendárního José Antonia Camacha.



Včera večer navíc Casillas přebral Cenu prince asturského, která se uděluje jednotlivcům či skupinám z celého světa za pozoruhodné úspěchy. V oblasti sportu cenu tentokrát obdržela španělská reprezentace, která získala zlato na světovém šampionátu. Casillas, jako její kapitán, cenu v Oviedu převzal.

Takhle se radoval José Mourinho po vyřazení Barcelony v loňském semifinále Ligy mistrůFoto ČTK/AP


Kouč Mourinho sice nerad rozptyluje klíčového hráče před důležitým mačem, tentokrát však udělal výjimku. „Původně jsem to nechtěl povolit, ale jsem rád, že jsem změnil názor. Je to významné ocenění,“ pravil kouč. Casillase na ceremoniál dopravilo soukromé letadlo.

Real zůstává v sezoně stále bez porážky, hráči AC Milán, druhého celku italské Serie A, se ho však nebojí. „V minulé sezoně jsme na jeho půdě vyhráli, tak proč bychom to nemohli zopakovat,“ připomněl Luca Antonini, zadák italského celku, výhru 3:2 z posledního ročníku Ligy mistrů.
Souboj gigantů je tady, sledovat ho můžete od 20.45 na ČT 4 Sport.

Chcete mít sportovní informace jako první? Objednejte si SMS a MMS zpravodajství iSport.cz »


Cristiano Ronaldo (vpravo) se raduje s Kaká z gólu
Cristiano Ronaldo (vpravo) se raduje s Kaká z gólu


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud