16. září 2021 • 09:40

Vysílání pohárů: ČT drží první volbu, ale většina zápasů bude jinde

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liga mistrů i FORTUNA:LIGA z volně šířených stanic v Česku zmizely, u dalších pohárových soutěží ještě mají fanoušci možnost vidět některé zápasy v televizi bez placení. I tady se však nabídka zužuje. Česká televize v této sezoně nabídne ode dneška vždy pouze jeden duel z hracího dne obou soutěží s českým zastoupením - Evropské ligy i Konferenční ligy.  Ostatní utkání půjdou na Sport 1 a Sport 2.



Česká televize má právo první volby, ale bude moci vybrat pouze jeden zápas z obou soutěží. Tedy je jisté, že zápasy dvou ze tří českých zástupců nabídnou placené kanály Sport 1 a Sport 2.

„I tady bylo získání práv obtížné,“ vysvětlil po losu pro iSport.cz výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský. O to, aby si na Kavčích horách soutěže udrželi, ale hodně stáli. „Má to ten důvod, že v těchto soutěžích budeme pravidelně sledovat českou stopu,“ uvedl ke kontraktu, který platí na další tři roky.

Soupeři Sparty v EL: Vrací se Roofe s Kamarou. Lyon bez Depaye
Video se připravuje ...

Ponikelský odmítl upřesnit, zda z šesti zápasů budou vybírat pouze z vystoupení Sparty i Slavie, nebo dojde také na Jablonec. Dnes padla na duel Sparty na půdě Bröndby Kodaň, v druhém kole si vybrala zápas Slavie na Feyenoordu.

Zbývající zápasy českých zástupců bude vysílat Sport 1 a Sport 2. Divákům slibuje přibližně 60 zápasů z obou soutěží, tedy až šest utkání z jednoho kola. Dnes třeba i premiéru West Hamu s třemi českými reprezentanty v Evropské lize na stadionu Dinama Záhřeb. Sportovní stanice spadající pod AMC nabídly už zápasy Sparty v předkolech Ligy mistrů, od příští sezony začnou vysílat zápasy anglické Premier League.

Jaké zápasy z Evropské a Konferenční ligy se dnes vysílají v Česku

Čas Zápas Kdo vysílá?
16:30 Kairat Almaty - Omonia Nikósie Sport 1 (přímý přenos)
18:00 Slavia Praha - Union Berlín Sport 2 (studio + přímý přenos)
18:45 Dinamo Záhřeb - West Ham United Sport 1 (přímý přenos)
20:45 Jablonec - CFR Kluž Sport 2 (studio + přímý přenos)
21:00 Rangers FC - Olympique Lyon Sport 1 (přímý přenos)
21:00 Bröndby Kodaň - Sparta Praha ČT sport (přímý přenos)
23:00 Sestřihy zápasů Evropské ligy Sport 2

Vstoupit do diskuse
15

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud