10. dubna 2015 • 12:05

Rychlovka mění historii! Fotbalistky po penaltě hrály už jen 65 vteřin

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze zápasu na okraji zájmu mezi reprezentantkami Anglie a Norska do 19 let se stal středobod fotbalového světa. Respektive z jeho posledních 65 sekund. Kvůli přehmatu rozhodčí se vůbec poprvé na příkaz UEFA v historii včera opakovalo utkání od špatně posouzeného momentu. A byla to rychlovka. Jen jedna penalta a pak 65 sekund hry. Angličanky srovnaly na 2:2 a postoupily na evropský šampionát.



Pět dní zpátky přitom rozhodčí Marija Kurtesová v šesté minutě nastavení druhé půle vyrobila osudovou chybu. Přerušila zahrávání penalty proti Norkám ve chvíli, kdy jedna z Angličanek vstoupila předčasně do pokutového území. Místo jejího opakování nařídila nesprávně přímý kop pro Norsko. Anglie podala protest a překvapivě uspěla.

A při opakování tak došlo ke kuriózní situaci. Leah Williamsonová šla kopat penaltu ve čtvrtek stejně jako předtím v sobotu. Stejně jako napoprvé hráčka Arsenalu uspěla - a tentokrát už všechno proběhlo podle pravidel. „Prožila jsem si všechny možné emoce za posledních 24 hodin, když jsem se dozvěděla, že se ten moment bude opakovat,“ říkala Williamsonová po zápase.

VIDEO | Opakovaný závěr zápasu Anglie - Norsko

Pak už jen následoval výkop, míč se dostal k anglické brankářce, ta si ho chvíli podržela u nohou, chytla ho a rozehrála. Konec. Náhradní rozhodčí naposledy pískla do píšťalky - a konec. Diskuze o tom, jak toto utkání změní do budoucna fotbalové pořádky ale neustává.

"Verdikt UEFA možná ovlivnila skutečnost, že oba týmy byly stále ve městě a ještě je čekaly závěrečné zápasy," připomněl bývalý mezinárodní rozhodčí Graham Poll v rozhovoru pro deník Daily Mail. "Co když se něco takového stane za rok v úvodních minutách zahajovacího utkání mužského mistrovství Evropy ve Francii? Bude se zápas opakovat a celý turnaj tak ovládne chaos?" tázal se.

VIDEO | První špatně posouzená penalta ze sobotního utkání

Německá rozhodčí Marija Kurtesová svým přehmatem možná změní fotbalové pořádky
Německá rozhodčí Marija Kurtesová svým přehmatem možná změní fotbalové pořádky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud