Jonáš Bartoš
12. června 2013 • 19:22

Hořký konec. Zemana nenastartovala ani Plzeň, vrací se do Sparty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Projekt s názvem Oživení talentu Martina Zemana v Plzni dopadl nevalně. Levonohému záložníkovi skončilo na západě Čech hostování, opci na přestup Viktoria neuplatní. Čtyřiadvacetiletý hráč se tak vrací do Sparty, kde má platnou smlouvu.



Hráč s problémovou pověstí nenaplněného talentu přišel do Plzně loni v létě. "Budu se snažit odvděčit klubu za důvěru. Mám obrovskou chuť dokázat, že jsem fotbal hrát nezapomněl," vykládal během svého představování.

Západočeská mise ale Zemanovi nevyšla tak, jak si představoval. Čtyřiadvacetiletý mladík na jaře prakticky vůbec nehrál, Plzeň na něj neuplatní opci a po roce s hráčem končí spolupráci.

Co bude s kdysi velkou nadějí českého fotbalu? Zemanovi běží smlouva ve Spartě, kde se nejspíš stejně jako loni bude hlásit na začátek letní přípravy.

"Martin Zeman má platnou smlouvu ve Spartě. Uvidíme, jak se vyvine situace v příštích dnech. Počítáme s tím, že začne přípravu ve Spartě, pokud si nenajde jiné angažmá," sdělil iSport.cz tiskový mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Vzhledem k tomu, že Sparta má na post levého záložníka dost kvalitních hráčů (Ladislav Krejčí, Matěj Hybš, zaskočit může i Václav Kadlec), bude to mít technicky nadaný fotbalista ve velké konkurenci složité.

V Plzni dostal šanci, po zimě téměř nehrál     

Pavel Vrba se po příchodu Zemana těšil, že prakticky zadarmo sehnal hráče s ohromným potenciálem. Po letní přípravě šikovný levák patřil k adeptům na základní sestavu, plzeňský kouč ho chválil.

Jenže na konci července v 2. předkole Evropské ligy proti Metalurgu Rustavi si zlomil kost v nártu a měsíc chyběl. Zranění Zemana přibrzdilo, trenér Vrba nad ním ale hůl nezlomil a dával mu další příležitosti.

V lize Zeman odehrál během podzimu pět ligových zápasů, naskakoval do závěrečných minut v Evropské lize, prostor dostával s dalšími náhradníky v Poháru České pošty, kde nastupoval od začátku.

Střelci Teclovi gratuluje plzeňský záložník Martin ZemanFoto Pavel Mazáč Sport

Zlom nastal po zimní přestávce. Místo, aby Zemanovi minuty na hřišti přibývaly, přišel pravý opak.

Vrbovi se po poslední přípravě s Wroclawí (Viktoria vyhrála 1:0) nelíbil přístup některých hráčů, Zeman mohl být jedním z těch, kteří ne úplně povedené představení odskákali.

Na jaře Zeman odehrál v lize pouhé čtyři minuty (v březnu s Duklou), v ligovém poháru zvládl duely s Jabloncem, kde Plzeň vypadla. Odveta se Severočechy (Zeman vstřelil gól na 3:4), byla úplně posledním utkáním v západočeském dresu.

Zeman v posledních třech zápasech také kvůli nachlazení ani nebyl na zápasové soupisce, v Hradci chyběl i při oslavách titulu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud