13. června 2013 • 11:40

Plzeň hledá posily. Chce Rabušice a Hořavu, Darida asi zůstane

Autor: kah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odehráli úspěšnou sezonu, vyválčili druhý titul ve třech letech. V Plzni si ale uvědomují, že nesmí podlehnout uspokojení. Na boje o Ligu mistrů klub chystá posílení kádru o zajímavá jména, naopak většina stávajících opor v týmu pravděpodobně zůstane. Včetně Vladimíra Daridy, hráče s největší tržní hodnotou.



V Plzni nezahálí a snaží se naplnit slova majitele Tomáše Paclíka, který po zisku titulu prohlásil, že dojde k určitým změnám v kádru. Viktoria jedná o příchodu Michaela Rabušice, útočníka libereckého Slovanu.

 „Úvodní jednání o Michaelově přestupu mezi námi a Plzní proběhla, budou pokračovat v pondělí. Hráči končí smlouva s Libercem za rok, dostal návrh na její prodloužení za vylepšených podmínek a dokáže si představit, že v Liberci zůstane, líbí se mu tam. Zároveň však registrujeme i nabídky z Německa, Nizozemska, Ruska a Turecka, kam odlétá David Nehoda příští týden,“ sdělil Sportu Bronislav Šerák, právník agentury Nehoda Sport.

V Liberci ale zatím o žádném zájmu ze strany úřadujícího mistra nevědí: „Do této chvíle nepřišla jediná nabídka, dokonce neproběhl ani žádný telefonát , “ uvedl sportovní ředitel Jan Nezmar.

Jestli k transferu dojde, to bude mimo jiné záležet na tom, zda se Plzni podaří prodat některé hráče současné základní sestavy. V tomto případě jde o Marka Bakoše.

Na dobré cestě je přestup Hořavy

Podle zdrojů Sportu je totiž nepravděpodobné, že by si Viktoria ke stávající dvojici Bakoš - Tecl pořizovala dalšího forvarda (navíc se jí vrací z hostování Wágner). A ani Rabušic by prý za takového stavu do Štruncových sadů nechtěl. Zatímco tento transfer se teprve rozbíhá, intenzivně pokračují jednání o příchodu Tomáše Hořavy z Olomouce.

„Monitorujeme ho a máme o něj zájem. Jednání ale ještě nejsou v takové fázi, abychom to mohli komentovat,“ uvedl tiskový mluvčí Plzně Pavel Pillár.

Kapitán Plzně Pavel Horváth dává při mistrovských oslavách pusu Vladimíru Daridovi, který přiblížil Plzni titul prvním gólem v HradciFoto Pavel Mazáč (Sport)

Hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest prohlásil: „Podle nás teď nastala vhodná doba k odchodu do zajímavého klubu, což je například i Plzeň, kde by mohl i díky evropským soutěžím růst. Uvidíme, jak se budou vyvíjet další jednání.“

Podle zdrojů Sportu by přestup mohl být dokončen už v průběhu příštího týdne. Naopak k razantnímu oslabení kádru nejspíš nedojde.

"Zatím nikdo svolení k odchodu nedostal, záleží na tom, jestli dostaneme zajímavé nabídky. O naše hráče je zájem, ale konkrétní nabídky na stole zatím nejsou. Určitě nebudeme hráče uvolňovat za každou cenu, ale jsem přesvědčený, že k určitým změnám v kádru dojde," informoval plzeňský majitel Tomáš Paclík.

V minulých přestupových obdobích byl největší zájem o Vladimíra Daridu, za nějž Plzeň požadovala až 10 milionů eur. Reprezentační záližník ale na západě Čech pravděpodobně zůstane. "Odchod Vládi Daridy v letním přestupním termínu není pravděpodobný," sdělil Paclík.

Možné změny v plzeňském kádru

KDO MÍŘÍ DO PLZNĚ

Michael Rabušic, 23 let, útočník. Současné působiště: Liberec
Urostlý forvard zaujal v průběhu jarní části, kdy v šesti utkáních po sobě vstřelil celkem osm branek. Plzni by se podobný typ do útoku hodil.
Pravděpodobnost příchodu: 50 %
Tomáš Hořava, 25 let, záložník. Současné působiště: Sigma Olomouc
Talentovaný záložník se 132 ligovými starty na kontě potřebuje změnu. A Plzeň pro změnu hledá do budoucna náhradu za Horvátha i Daridu.
Pravděpodobnost příchodu: 80 %
Milan Petržela, 29 let, záložník. Současné působiště: Augsburg
V bundeslize nastupoval málo. Plzni se od jeho odchodu nepodařilo najít takového krajního záložníka, ale otázka je, jestli se chce vrátit už po roce.
Pravděpodobnost příchodu: 30 %


KDO MŮŽE ODEJÍT Z PLZNĚ

František Rajtoral, 27 let, záložník. Zájemci: nejsou známi
Platí o něm totéž co o Kolářovi. Navíc není tajemstvím, že s jeho výkony nebyli v Plzni na jaře spokojeni, takže ho nebudou držet za každou cenu.
Pravděpodobnost odchodu: 80 %
Daniel Kolář, 27 let, záložník. Zájemci: nejsou známi
Reprezentační záložník patří mezi hráče, kterým vedení přislíbilo, že v případě adekvátní nabídky mu nebude bránit v odchodu.
Pravděpodobnost odchodu: 60 %
Marek Bakoš, 30 let, útočník. Zájemci: nejsou známi
Z Plzně jej nevyhání, ale pokud by chtěli nového útočníka, musel by někdo odejít. Slovenský střelec se prý do ciziny nežene, ve Viktorii je spokojený.
Pravděpodobnost odchodu: 30 %

David Limberský po zisku titulu dojetím brečí Pavlu Horváthovi na rameni, ten ho prý musel krotit
David Limberský po zisku titulu dojetím brečí Pavlu Horváthovi na rameni, ten ho prý musel krotit

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud