8. ledna 2009 • 16:01

Plzeň si užívá pestrou kondiční přípravu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco většina prvoligových fotbalistů v lednu trpí při náročných horských výbězích či na běžkařských túrách, plzeňští hráči ani v úvodu zimní přípravy nepřišli o kontakt s míčem.



Trenér Pavel Vrba, který na západ Čech přišel v průběhu podzimní části ligy, preferuje pestřejší trénink a nabírání kondice přímo na hřišti. Proto odcestoval se svými svěřenci na soustředění do jihočeského Písku.

"Mám informace od lidí, co se tomu trošku věnují, a ti nevidí žádný smysl v tom jet někde na pět dní na hory. Pokud nejste na horách dvakrát čtrnáct dnů, nemá to velký význam. Pro mě je rozhodující, že mám hřiště. Radši tu zátěžovou složku absolvuji na něm, což je i pro hráče lepší než někde běhat po kopcích," nastínil novinářům Vrba svůj model přípravy, který praktikoval i během úspěšného angažmá v Žilině.

Nepříliš populární úvodní dril absolvoval každý z hráčů individuálně již během dovolené. Trenéři rozdali sporttestery a jejich svěřenci od 17. prosince získávali nezbytnou kondici. "To týdenní rozběhání, které kluby absolvují, zvládli hráči už doma. Naběhali přibližně 90 kilometrů, takže se můžeme věnovat věcem navíc," pochvaloval si Vrba. Tréninkové dřiny během svátků zůstali ušetřeni jen brankáři, ostatní museli povinně běhat.

"V tom se tahle příprava liší od Sparty. Tam to bylo dobrovolné, záleželo na vás. Teď jsme dostali sporttestery a nešlo nic ošulit. Pro mě osobně byly ty prázdniny hodně krátké, skoro každý den jsem běhal," řekl ČTK a deníku Sport obránce David Limberský, který minulý rok ještě v dresu Sparty vyrazil do Špindlerova Mlýna.

Stereotypní horskou dřinu rád vyměnil za pestřejší přípravu. "Raději běhám po rovině než do kopců. S klukama jsme se zrovna bavili o tom, kdo by raději šel na lyže. Asi půlka týmu má ráda běžky, já preferuju klasické běhaní," podotkl Limberský. Také brankář Michal Daněk uvítal, že tentokrát nemusel na lyže.

"Na běžkách jsem byl na soustředění s Kladnem a jednou mi to naprosto stačilo," podotkl s úsměvem plzeňský gólman, který se vrátil z hostování v Teplicích a v silné konkurenci Tomáše Poštulky a Martina Ticháčka bojuje o místo jedničky.

Spolu s ostatními spoluhráči mají v Písku naordinovaný dvoufázový trénink. Dopoledne se s trenérem Vrbou věnují na ploše s umělou trávou herním činnostem a odpoledne mají vyhrazené na kondiční přípravu.

"Chodíme běhat nebo do posilovny. Já osobně jsem čekal spíš třífázový trénink, takže jsem spokojený. Trenér určitě ví, co dělá," poznamenal Daněk. Vrbovi dělá radost i dobrý zdravotní stav týmu. Netrénuje pouze útočník Jan Rezek, jehož trápila viróza a následně lehké problémy s kolenem. Dnes se proto podrobil artroskopickému vyšetření v Plzni a podle informací lékařů by měl být do deseti dnů v pořádku.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud