3. června 2009 • 21:17

Slavia ulovila mosteckého Trubilu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie zřejmě získali druhou letní posilu. Po ofenzivním hráči Stanislavu Vlčkovi se s českým mistrem domluvil i běloruský levý obránce nebo záložník Vitalij Trubila.



Trubila na jaře hostoval ve Zlíně, stále však patří druholigovému Mostu.

Informaci dnes ČTK potvrdil ředitel Slavie Petr Doležal."Stále o tom jednáme, ale s Trubilou jsme domluvení. Teď ještě ladíme detaily smlouvy s Mostem. Myslím, že se už dohodneme, v zásadě dohodnutí jsme," řekl ČTK Doležal.

Čtyřiadvacetiletý Trubila dokončil sezonu ve Zlíně, v tomto týdnu nastoupil dovolenou a ve čtvrtek dopoledne odletí domů do Běloruska. "Definitivně to dotáhneme, až se vrátí z dovolené. Chtěli jsme mu dát čas na odpočinek," uvedl Doležal.

Trubilovo angažmá by mohlo naznačovat, že Slavia hledá náhradu za typově podobného Dušana Šventa. Jakoukoli spojitost s případnými odchody ale Doležal popřel.

"Prostě nám může být prospěšný. Děláme ho obecně jako hráče na levou stranu," dodal.

Levonohý Trubila přišel do Česka na počátku roku 2006 a ještě před sestupem do druhé ligy se v Mostu stal oporou. Letos v zimě se mu klub rozhodl dopřát angažmá ve vyšší soutěži a na půlroční hostování jej uvolnil do Zlína.

Kdyby se Moravané v lize bývali zachránili, chtěli Trubilu získat na přestup, zlínský sestup ale těmto úvahám učinil přítrž. Trubila v lize zatím odehrál 46 zápasů a dal jednu branku. Ve Slavii má údajně podepsat čtyřletou smlouvu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud