12. září 2009 • 17:50

Baník vydřel hubené vítězství

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hubené vítězství 1:0 nad Bohemians Praha vydřeli v sedmém kole fotbalisté Ostravy. O výhře rozhodl přesnou hlavičkou zkušený stoper René Bolf. Pražský klub tak v lize stále ještě nikdy nevyhrál na soupeřově půdě.



Domácí do přestávky ještě pár slibných situací nevyužili a ve druhé půli měl více ze hry soupeř, jenž ovšem z platonické převahy nic nevytěžil.

První možnost měli na Bazalech hosté. Domácí obrana se v osmé minutě rozestoupila před Zoubkem, který však ránu z rohu z nadějného postavení lépe neumístil a trefil do nohou brankáře Bučka.

Zápas jsme sledovali ONLINE »

Pak ale otěže zápasu převzali Ostravané. Soupeř měl starosti s jejich rychlým přechodem do útoku a ke všemu si přitěžoval chybami ve vlastní obraně. První nedorozumění mezi gólmanem a beky nevyužil Lička, Belaň stihl míč vyrazit do bezpečí.

V 17. minutě zase Pražanům pomohla těžkopádnost Neuwirtha, který po rohu zůstal úplně osamocený na malém vápně, ale po odraženém míči byl nenadálou a obrovskou příležitostí sám tak překvapen, že ani nestihl zakončit.

Do třetice už se Baník radoval. Lukeš naservíroval slabší levačkou dokonalý centr na Bolfa, který z hloubi pokutového území přeloboval Belaně hlavičkou na zadní tyč.

Přímočarý fotbal domácích plodil další zajímavé i neuvěřitelné situace. Především nevyužitou šanci Varadiho, který v 31. minutě ze tří kroků přestřelil prázdnou branku. Pohotovější reakce chyběla také Mičolovi, jemuž po dalším zaváhání soupeřovy defenzívy chyběl možná metr na Zeherův pas před Belaně.

Souhrn 7. kola »

Závěr poločasu patřil klubu ze Střížkova. Mach se na levé straně nadechl přes Zawadu k několika nebezpečným průnikům do šestnáctky a Kincl nebyl v 41. minutě daleko přesnému zásahu, když hlavou z těžké pozice těsně minul tyč.

Po výměně stran Baník pozvolna vadl. Dalekonosnou bombu Ličky sice musel v 55. minutě Belaň vytáhnout na břevno, ale to byl jediný výtvor ostravské ofenzívy. Hosté byli v závěru stále aktivnější a okupovali pozice před domácí brankou. Územnímu tlaku však chyběla finální část. Na ohrožení Bučka se zmohli jen v 79. minutě, Turtenwaldova hlavička však skončila vedle.

Pasivní Ostrava v posledních minutách vzývala závěrečný hvizd. Vítězství jí málem vytrhl v 89. minutě z náručí Andronic, jeho ránu po rychlém protiútoku ovšem Buček zlikvidoval.

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1:0 (1:0)
Branka: 25. Bolf. Rozhodčí: Paták - Filípek, Mencl. ŽK: Demeter, Heidenreich. Diváci: 5356.
Ostrava: Buček - Zawada (46. Hable), Neuwirth, Bolf (79. Neves), Tchuř - Lukeš, Řezník, Lička - Mičola (73. Strnad), Varadi, Zeher. Trenér: Koubek.
Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Ljancevič, Horáček, Heidenreich - Fenyk (46. Dittrich), Demeter (37. Turtenwald), Dobeš (76. Andronic), Mach - Zoubek, Kincl. Trenér: Jindráček.

Fotbal na Facebooku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud