Michal Petrák
4. října 2009 • 18:55

Klokan klokana v derby nepřeskočil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Očekávané derby dvou týmů s klokanem ve znaku sice nepřineslo žádný problém mezi diváky, čehož se vedení domácího týmu obávalo, avšak ani ligovou fotbalovou podívanou. Nesmiřitelní rivalové se prokousali k nudné remíze 0:0...



Fotbal na Facebooku

Pravděpodobně nejzásadnější poznatek prvního poločasu vstřebali diváci těsně před jeho začátkem: domácí tým do zápasu nastoupil. Čím víc dílků však ukrajovala světelná tabule z pětačtyřicetiminutovky, tím intenzivněji začínalo být jasné, že to je také nejvýznamnější počin úvodní poloviny zápasu.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Diváci, jejichž část se kvůli dětinskému zdržení prodeje lístků dostali do strahovských ochozů až po dvaceti minutách, nemuseli kromě vyhozených tří set korun ničeho litovat. První skutečně fotbalovou akci viděl Stadion Evžena Rošického až v sedmatřicáté minutě, když ze třiceti metrů tvrdě vystřelil Michal Dian. Jeho střelu však domácí gólman Jaroslav Belaň vyrazil na roh.

Poslední dva jmenovaní měli prsty v nejnebezpečnější akci první půle. Vytáhlý útočník šel do hlavičkového souboje se střížkovskými stopery, míč ťukl za sebe a volný Štohanzl se ve vápně ocitl sám tváří v tvář Belaňovi. Všechno vypadalo dobře – až na zakončení. Čiperný středopolař vypálil tvrdě, avšak pouze do míst, kde stál připravený Belaň.

Fanoušci Bohemians 1905 na Strahově.
Fanoušci Bohemians 1905 na Strahově.
Hrou obou týmů se jinak prolínaly většinou jen nepřesnosti či neumění. V mužstvu domácích byl výjimkou David Zoubek, z hostujícího týmu, netradičně oděného ve žlutých barvách, obstáli Dian, Jan Štohanzl či Milan Škoda.

„V prvním poločase nebylo mnoho zajímavého na koukání. Všichni hráči se snažili hrát poctivě dozadu, chybělo mi tam víc snahy v situacích jeden na jednoho,“ krčil rameny kouč domácích Jaromír Jindráček.

Po přestávce se obraz hry zlepšil – poněkud. Domácí zahrozili z několika standardních situací, například po Zoubkově centrovaném přímém kopu v 51. minutě, když těsně vedle hlavičkoval Dzmitry Lencevič. Nebezpečnější však byli hosté, zejména Aziz Ibragimov působil živě.

Souhrn kola >>>

Těsně před svým vystřídáním šel z úhlu sám na Belaně, ten jeho střelu vyrazil. Větší rozruch ale přinesla rána uzbeckého útočníka o dvě minuty dříve, kterou zastavil Lencevič pravděpodobně rukou bez povšimnutí rozhodčího Radka Příhody.

Nerozhodný výsledek nezměnilo ani neobvyklé dvojí střídání v útoku hostů, Lukáš Hartig přišel místo Ibragimova, zranil si však třísla a o necelých sedmnáct minut později ho musel vystřídat Jiří Kaufman.

Nehrali jsme fotbal, litoval Sňozík >>>

„Ve druhém poločase jsme byli lepší, měli jsme víc šancí, více ze hry, bohužel se nám nepovedlo nic dotáhnout do vítězného konce. Bylo to nepříjemné utkání, byli jsme pod tlakem našich fanoušků. Střížkov žádné fanoušky nemá, jen ty tři trumpetisty, přes které není nic slyšet,“ usmál se hořce trenér hostů Pavel Hoftych.

Bohemians Praha - Bohemians 1905 0:0

Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Lhoták.
ŽK: Turtenwald, Horáček, Fenyk, Lencevič - Hrdlička.
Diváci: 4414.

Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Lencevič, Horáček, Grznár - Jeslínek (67. Fenyk), Zoubek, Turtenwald, Dobeš (83. Podaný), Andronic (76. Gerasimov) - Ibe. Trenér: Jindráček.

Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Cseh, Rychlík - Dian, Štohanzl, Hrdlička, Róth (75. Janek)- Škoda, Ibragimov (68. Hartig, 86. Kaufman). Trenér: Hoftych.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud