Pavel Janega
9. listopadu 2009 • 19:00

Slavia - Plzeň: Nevraživost, vztek a nudná remíza

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Juroška trefil ruku Kairinena, penalta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl to být souboj nabitý zajímavými momenty. Měly padat góly, šance střídat šanci. Místo toho fotbalisté Slavie a Plzně přichystali opravdu velkolepé divadlo. Hrubé fauly, simulování, hádky s rozhodčím. A celé věci nepřidali ani sprostí fanoušci.



Plzně přijela do Edenu s aktivní hrou a perfektním obranným blokem. Ten dovolil slávistům minimum šancí, které navíc zahazovali.

S přibývajícími minutami výsledek 0:0 domácí hráče znervózňoval  A když Šenkeřík zahodil solidní příležitost před malým vápnem, s jeho klubem to šlo pomalu z kopce.

Hosté byli naopak na koni, zdržovali a tím ještě víc slávisty vykolejili. Ti to neunesli a po každém menším zákroku se začali dohadovat se sudím.

 

Slávisté po utkáníFoto Barbora Reichová Sport

Co způsobil například souboj Limberského a Skácela, po němž druhý jmenovaný zůstal na zemi? Proměnu jindy slušných fotbalistů na vzteklé a divoké psy, kterým neslušnými nadávkami dopomáhali slávističtí fanoušci.

 

Souhrn 14. kola Gambrinus ligy »

„Limberský, ty jsi hovado!“ křičeli. „Smrt Spartě,“ připomněli jeho minulé angažmá. A nezastavil je ani hlasatel, který příznivce Slavie prosil, aby nadávek nechali. „My fandíme fair play,“ řekl do mikrofonu.

Reakce? „Černá svině!“ napadli slovně sudího při každém odpískaném faulu ve prospěch Plzně.

Ale ani kotel hostujícího týmu nebyl zaplněn žádnými andílky. Své si „řekli“ především po teatrálním pádu Skácela, který byl za viditelné simulování v šestnáctce Plzně odměněn žlutou kartou.

Mnohem horší divadlo předvedl o pár minut později Šenkeřík. Tomu čistě ustřelil míč Limberský, jenže slávistický forvard se skácel k zemi a držel se za hlavu. Když rozhodčí odmítl odpískat faul, fanoušci Slavie opět spustili: „Limberský, ty jsi hovado!“

Slávisté po utkání
Slávisté po utkání

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud