18. dubna 2011 • 14:57

Za zbitého fanouška dostala agentura výpověď

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Brutální atak bezpečnostní agentury na brněnské fanoušky při ligovém utkání s Libercem (0:1) vedení Zbrojovky v pondělí odsoudilo. Pořadatelské službě One Security navíc vypovědělo smlouvu.



Zraněný fanoušek, který schytal ránu pěstí od stewarda, musel být na místě ošetřen a následně převezen do brněnské Fakultní nemocnice u sv. Anny. Ještě ten večer byl ale na základě vlastní žádosti z nemocnice propuštěn.

"Odešel na revers a je v pořádku. Má však podlitiny v obličeji a na zádní části hlavy způsobené pádem," uvedl zástupce brněnských fanoušků Roman Vaněk, jenž se zúčastnil pondělní schůzky s vedením Brna.

To se incidentem začalo zabývat bezprostředně po utkání. "A po vyhodnocení všech informací, vč. výpovědí fanoušků a obrazových záznamů, klub konstatuje, že došlo k hrubému selhání jednotlivých pracovníků bezpečnostní služby i bezpečnostní služby jako celku," napsalo na svých webových stránkách.

Zákrok členů bezpečnostní agentury označil za nepřiměřený a neprofesionální.  "FC Zbrojovka Brno na základě těchto skutečností a v souladu s uzavřenou smlouvou dnes vypověděla smlouvu s bezpečnostní agenturou One Security. Výpovědní lhůta smlouvy činí jeden měsíc," doplnil klub.

Do vypršení výpovědní lhůty se žádný z členů One Security, kteří se incidentu zúčastnili, nesmí podílet na organizaci domácích fotbalových utkání Zbrojovky.

"Přístup klubu nás potěšil. I jeho zástupci byli zděšeni chováním ochranky," řekl Vaněk.

Vedoucí agentury se ještě v průběhu noci z neděle na pondělí setkal se zraněným fanouškem a omluvil se mu.

Ten se nakonec rozhodl, že nepodá na pořadatelskou službu trestní oznámení. "Ale právní kroky na člena ochranky, který fanouška napadl, budeme ještě zvažovat," dodal Vaněk.

Vedení klubu k omluvě "přibalilo" zraněnému příznivci nabídku doživotní permanentky na domácí zápasy Brna.

Fanouška Brna zmlátil člen brněnské ochranky
Video se připravuje ...

Přístup klubu nás potěšil. I zástupci klubu byli zděšeni chováním ochranky.
Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud