12. září 2010 • 20:46

Slavia zase bez výhry! Trápíme se, říká Vaniak

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkou zásluhu na bezbrankové remíze Slavie Praha v 8. kole nejvyšší fotbalové soutěže v Hradci králové měl devětatřicetiletý brankář Martin Vaniak. V samotném závěru skvěle reflexivně vyrazil hlavičku Radka Hochmeistera a udržel čisté konto.



"V závěru jsme mohli zápas ztratit, proto si netroufnu tvrdit, zda je ten bod dost či málo. Ve druhém poločase jsme měli dobré náznaky brejkových situací, ale chybělo zakončení. Hlavní povinností hráčů je trefit bránu a to se povedlo pouze jednou při špatné rozehrávce domácích. I kvůli tomu závěru je dělba bodů asi spravedlivá," míní Vaniak.

Zkušený harcovník prý ví, proč Slavia nevyhrává. "Trápíme se, nedáváme branky. Vytvoříme si pološance, ale nejsme schopni je zakončit. My nemůžeme pořád hrát 0:0, i když základ je neinkasovat. Když ta šance je, třeba ta Jardy Černého z prvního poločasu, tak ji musíme proměnit," tvrdil Vaniak.

A pomalu již myslel na derby se Spartou. "Derby je specifické, není to jen o tom, že dnes bychom vyhráli či remizovali. Pokud nestrhneme diváky, tak si budeme muset něco vyslechnout," řekl Vaniak, který ocenil i královohradecké publikum.


"Já jsem strašně rád, že i na tak hrozně rozlehlém stadionu dokázali diváci udělat atmosféru, i když jich bylo jen šest tisíc," řekl s úsměvem Vaniak na oficiálně ohlášený počet diváků, který však nesouhlasil s realitou, jelikož v ochozech bylo o mnoho tisíc lidí více.

Zda bude Vaniak chytat v derby ale řešit příliš nechtěl. "Já hraji fotbal pro lidi, aby něco viděli. Vrátil jsem se opět do brány, jsme trochu starší, ale i kdyby to bylo jen na jeden zápas, tak jsem spokojený. Nenervuji se zda budu chytat, ale když do brány jdu, tak nervózní jsem. Mám nějaké jméno a nechci si jej na závěr kariéry zkazit, proto výkon musí vypadat," dodal Vaniak.

Vaniak zasahuje před Dvořákem.
Vaniak zasahuje před Dvořákem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud