18. února 2012 • 20:14

Sparta jarní premiéru zvládla. Keričovým gólem z úvodu udolala Slovácko

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vlétli na soupeře jako uragán a už po necelé minutě mohli zdravit zesnulého kamaráda. Fotbalisté Sparty porazili v jejich prvním jarním zápase Slovácko 1:0. O vítězství domácích rozhodl gól Andreje Keriče, po němž se všichni Letenští seběhli ke střelci a ukazovali směrem vzhůru. Branku věnovali Lukáši Přibylovi. Další zásah už ale  nepřidali, a to ani přesto, že hosté dohrávali poslední půlhodinu o deseti.



Zatímco Sparta v minulém utkání v Jablonci z první akce soupeře inkasovala, dnes úplně stejně zaskočila hosty ze Slovácka. Po autovém vhazování Vidličky se Kerič už ve 45. vteřině postaral o nejrychlejší gól letošní sezony. Sparťané pak při gólové oslavě zvedli ruce k nebi, aby gól věnovali nedávno zesnulému místopředsedovi klubu Lukáši Přibylovi.

Kerič na podzim hostoval v Teplicích, ale dnes chtěl elánem a zaujetím do hry dokázat, že si zaslouží místo v základní sestavě. V osmé minutě vyslal na zteč Krejčího, jehož vychytal Filipko. Brankář Slovácka si také oddechl, když vzápětí rána Sionka prolétla těsně kolem šibenice.

Hosté z jihu Moravy postupně vycítili, že Sparta po zimní pauze a částečné obměně trenérského štábu ještě není úplně v ráži. Sparťané neoplývali jistotou v rozehrávce a navíc sbírali také žluté karty, které z příštího duelu v Hradci vyřadily kapitána Matějovského a beka Pamiče.

Slovácko navíc Spartě začalo hrozit i před její bránou: deset minut po poločase zachránil Pražany Švenger, když lapil jasnou šanci Ondřejky. Útočník Slovácka chvíli poté vyhlídky svého týmu na možný bodový zisk hodně ohrozil, když po zákeřném faulu na Krejčího viděl v 62. minutě rovnou červenou kartu a svůj tým oslabil.

Sparta mohla přesilovku využít za pět minut, ale Kerič pokazil nahrávku před prázdnou branku na Kweukeho.

Sparťané tak trnuli až do úplného závěru. Klid jim nezajistily střela střídajícího Slepičky do břevna ani pokus Kweukeho. Oslabené Slovácko však na svůj druhý bodový zisk na Letné nedosáhlo. Domácí tři body už uhájili a ligovou výhru na Letné si užili poprvé od 26. září.

17. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)

Branka: 1. Kerič. Rozhodčí: Jech - Pospíšil, Urban. ŽK: Kweuke, Sionko, Pamič, Švenger, Matějovský - Trousil, Kubáň, Došek. ČK: 62. Ondřejka (Slovácko). Diváci: 8362.

Sparta: Švenger - Vidlička, Zápotočný, Jarošík, Pamič - Sionko (57. Kadeřábek), Matějovský, Holek, Krejčí (67. Slepička) - Kerič (90. Grajciar), Kweuke. Trenér: Hašek.
Slovácko: Filipko - Mezlík, Trousil, Košút, Kubáň - Volešák (74. Hlúpik), Daníček (79. Čtvrtníček), Kordula, Valenta - Došek, Ondřejka. Trenér: Soukup.

Matějovský na míč nedosáhl
Matějovský na míč nedosáhl


Dnešního utkání se i týkala otázka v soutěži iSport Expert, která zněla. "Vyhrají fotbalisté Sparty nad Slováckem o dva a více gólů?"

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud