3. března 2012 • 22:44

Tohle krize není. Zápas měl i svá pozitiva, hodnotí Hašek

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
22
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR | Sparta nezvládla důležitý zápas s Plzní a prohrála 1:3. Přesto si trenér Martin Hašek povšiml na hře svých svěřenců progresu, který mu dává naději pro další zápasy navrátit výkonnostní formu.



"Hráči prokazovali za stavu 0:2 odhodlání utkání zvrátit. Vytvořili si tlak, dostali se zpátky do zápasu. Ještě o přestávce jsem byl přesvědčený, že můžeme vyhrát. Ale nebylo to jednoduché. Dopustili jsme se spousty nevynucených chyb a kazili rozehrávku," říkal Martin Hašek na tiskovce.

Čím si nevynucené chyby vysvětlujete? Stála za nimi třeba nervozita?
"Těžko vám na to odpovím. Ale chyb bylo příliš. Naprosto devalvovaly naše úsilí, které jsme do zápasu dávali."

O čem svědčí tři inkasované branky?
"Vypovídá to o naší úrovni defenzivní činnosti. Ještě se nám nepodařilo mužstvo zkonsolidovat natolik, aby si vytvořilo určité automatismy. Ty vznikají, až když je tým dlouho pohromadě. Jako v Plzni. U nás je fluktuace hráčů obrovská. Jsme teprve ve vývoji."

Ani přechod do útoku nebyl ze strany Sparty optimální. Proč?
"Myslím si, že dneska jsme měli problémy zejména v defenzivě. Plzni se směrem dopředu samozřejmě hrálo lépe. Dala dvě rychlé branky a hrála na brejky. Takto jsme hráli i my v Plzni, kde jsme mohli vstřelit třeba pět nebo sedm branek. Když vedete, hraje se úplně jinak."

Sparťanské choreo v zápase proti Plzni
Video se připravuje ...


Dá se hovořit o krizi?
"Je to nepříjemná situace, když jste dva měsíce psali o nové Spartě... Samozřejmě jsme měli představu, že budeme mít na kontě víc bodů, realita jiná, ale pořád máme vše ve svých rukou. Krize to není, nicméně potřebujeme vyhrávat. A to hned v dalších kolech."

Vidíte na dnešní porážce i nějaké pozitivní věci?
"Progres oproti minulém zápasu v Hradci. Věříme, že ho přeneseme do dalšího zápasu a vrátíme se do rozpoložení, který nám umožní dostat se do herní pohody."

Je Sparta dostatečně psychicky silná, aby příští kola zvládla?
"Jak je silná, se ukáže až v praxi. Já ale věřím, že silná je. Že splní všechny úkoly. Progres v sebevědomí byl dneska v naší hře dopředu patrný."

Sparťanské choreo v zápase proti Plzni
Sparťanské choreo v zápase proti Plzni

Vstoupit do diskuse
22

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud