24. března 2012 • 08:17

Sparta se chystá na derby: Dejte jim bůra, ozývalo se při tréninku

Autor: neu
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | FOTOGALERIE | „Sparta, Sparta,“ burácí hlavní tribuna Generali Areny. Na trávník vybíhají hráči rudých barev, zamávají ochozům a vzápětí zahajují rozcvičku. Ligový lídr právě odstartoval finální přípravu na Slavii. Letenský klub včera otevřel trénink pro fanoušky, Matějovského, Kweukeho a spol. sledovaly v akci asi dvě stovky příznivců.



Tatínci s malými špunty, které zřejmě vyfasovali v páteční odpoledne od manželek, dědové s vnuky, mladé páry, hloučky kamarádů. Skladba fanoušků byla vysoce rozmanitá.

„Dejte jim bůra,“ křičí všichni s chutí zkraje tréninku. Hráčům posílají jasný vzkaz, jak se mají dnes v Edenu zachovat.

„No, bůra jim asi nedáme, stačí vyhrát o gól,“ usmívá se sedmadvacetiletý fanoušek Martin, který do arény dorazil se svým kamarádem. Na Spartu chodí od dvanácti let, jezdí i na většinu venkovních zápasů, včetně pohárových. V pátek ji viděli poprvé při tréninku.

„Mělo by to být běžné. Jako v Německu, kde chodí na tréninky několik tisíc lidí,“ říká letenský příznivec s přezdívkou Blekota. „To teď určitě nepřijde,“ směje se.

Trénink Sparty začíná
Video se připravuje ...

K šílenství, které se rozpoutalo před rokem v Granadě, kde trénink Španělů před kvalifikačním duelem s Čechy sledoval vyprodaný stadion, tedy 16 tisíc fanoušků, má návštěva na Letné samozřejmě daleko.

Je to však správná cesta. Vydala se po ní nedávno i Viktoria Plzeň před duelem se Schalke, před odvetou zase stovky příznivců Schalke sledovaly z bezprostřední blízkosti idoly Raúla a spol. na tréninkovém hřišti vedle Veltins Areny.

Co Spartu vedlo k tomuto tahu? „Sledujeme diskuzní fóra, dlouhodobě si uvědomuje zájem našich fanoušků o tréninky,“ vysvětluje tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Fanoušci sledují hráče Sparty
Video se připravuje ...

S nástupem generálního manažera Jaroslava Hřebíka se mužstvo postupně otevírá fanouškům. Už na konci ledna klub pozval do tréninkového centra na Strahově vybrané zástupce skupin letenských příznivců na přípravu spojený s Hřebíkovým výkladem a následnou diskuzí.

„Mělo to úspěch. Otevřený trénink před derby však byla spíš spontánní akce. Množily se dotazy, jestli by fanoušci mohli na trénink přijít, tak jsme si říkali, že právě před derby je k tomu nejlepší příležitost,“ dodává Kasík.

Vítaná příležitost vidět své hvězdyFoto Jaroslav Legner (Sport)

Na trávníku Generali Areny mezitím tým provádí krátká vyražení. Hřebík vše bedlivě sleduje, na tváři mu co chvíli hraje úsměv. Po chvíli začíná nácvik křídelních akcí s následným zakončením. Když se nějaká vyvede, následuje potlesk.Největší sklidila ta, kterou parádním volejem završil Libor Sionko.

Když se trefil i Leonard Kweuke, ozývalo se oslavné „Léééo, Léééo.“ Budou mít letenští fanoušci důvod k potlesku i dnes v Edenu, kdy se pojede naostro?

Zatleskal i Jaroslav Hřebík
Zatleskal i Jaroslav Hřebík


Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud