21. října 2012 • 19:27

Po Plzni klopýtla i Sparta! Letenští uhráli v Jihlavě jen remízu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V 11. kole Gambrinus ligy ztratili body dva největší aspiranté na titul. V sobotu Plzeň remizovala s vedoucím Jabloncem, stejným výsledkem (1:1) skončil i nedělní duel Sparty Praha na hřišti Dukly Jihlava.



Sparta sice na Vysočině vedla po trefě Václava Kadlece, ale ještě do poločasu zařídil nerozhodný výsledek desátou letošní trefou nejlepší střelec soutěže Stanislav Tecl. V jihlavském dresu oslavil jubilejní 400. zápas v nejvyšší soutěži brankář Jaromír Blažek. Metu pokořil jako dvanáctý hráč v historii.

Sparta je v tabulce třetí s dvoubodovou ztrátou na čelo, Jihlava se dotáhla na sedmé Slovácko.

Sparta dorazila do Jihlavy po výhrách s Bilbaem a Ostravou plná elánu a už ve čtvrté minutě korunovala sebevědomý nástup pokusem Krejčího. Ale jakmile jihlavský nováček ztratil počáteční ostych, zápas se vyrovnal a tým z Vysočiny často dokonce diktoval jeho tempo. Byť si musel poradit bez zraněného tvůrce hry Kolouška. V jasné šanci selhal záložník Rada, který po závaru nastřelil jen sparťanského brankáře Vaclíka.

Odpověď Pražanů byla ještě pádnější: hosté v 11. minutě přelstili ofsajdovou past Jihlavy, při které chyboval pravý bek Obert, a Kadlec při samostatném úniku dokázal překonat svého bývalého parťáka ze Sparty Blažka. Tomu se tak znovu nevyplnilo přání o prvním vychytaném čistém kontu v sezoně.

Ladislav Krejčí s Václavem Kadlecem se radují z úvodního gólu proti Jihlavě
Ladislav Krejčí s Václavem Kadlecem se radují z úvodního gólu proti Jihlavě

Inkasovaný gól ale Jihlavu nesrazil do kolen. Obert svoje zaváhání vzápětí málem napravil při dalekonosné střele, s níž měl problémy Vaclík. Jihlavský středopolař Vaculík chvíli poté špatně zakončil rychlý kontr na levé straně.

Ve 31. minutě už domácí slavili vyrovnání: podzimní kanonýr Tecl ukázal nejlepší výběr místa po rohovém kopu a dorážkou z bezprostřední blízkosti srovnal. Euforii Jihlavy, která Spartu v lize pokořila poprvé v historii, nezkalila ani skutečnost, že Tecl svoji desátou letošní branku vstřelil zřejmě z ofsajdu.

Tecl byl při chuti, před přestávkou měl další dvě slibné šance. Ale když se pak zranil a těsně po poločase odstoupil, otupila se tím i síla jihlavské ofenzivy. Přesto domácí z brejků byli nebezpeční: jeden pokazil Jungr, před Masopustem vzápětí na poslední chvíli zakročil bek Pamič.

Sparta na závěrečnou půlhodinu nasadila do hry Kweukeho, s nímž toužila zlomit jihlavský odpor silou a důrazem v útočné fázi. Ze snahy ale zbyly jen náznaky: Hušbauer si deset minut před koncem pádem v šestnáctce marně říkal o penaltu, ten samý hráč neuspěl ani v předposlední minutě. Jihlava tak po návratu do ligy uhrála proti Spartě svůj první bod a zároveň udržela i svoji letošní domácí neporazitelnost. Ta čítá pět zápasů.

FC Vysočina Jihlava - Sparta Praha 1:1 (1:1)

Branky: 31. Tecl - 11. Kadlec. Rozhodčí: Královec - Slyško (SR), Wilczek. ŽK: Rada - Hušbauer, Holek, Švejdík. Diváci: 4100 (vyprodáno). Sestavy: Jihlava: Blažek - Obert, Tlustý, Šourek, Josl - Karlík - Masopust (84. Kosak), Rada, Jungr, Vaculík - Tecl (50. Sedláček, 61. Kučera). Trenér: Komňacký.
Sparta:
Vaclík - Zápotočný, Holek, Jarošík, Pamič - Kadlec, Hušbauer, Matějovský, Grajciar (46. Švejdík), Krejčí (82. Přikryl) - Balaj (63. Kweuke). Trenér: Lavička.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud