23. října 2012 • 18:35

Plzeň si pojistila dvě esa, smlouvy prodloužili Kolář s Bakošem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení fotbalové Viktorie Plzeň si pojistilo služby dvou opor základní sestavy. Český reprezentační záložník Daniel Kolář a slovenský útočník Marek Bakoš prodloužili s klubem smlouvy do června 2015, stávající kontrakt jim měl vypršet na konci této sezony. Plzeň o tom informovala v tiskové zprávě.



„Prodloužením jejich působení ve Štruncových sadech jsme jen potvrdili nastoupenou cestu sportovní kvality a dlouhodobé snahy o vybudování českého klubu konkurenceschopného také v Evropě,“ uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Kolář přišel do Plzně v létě 2008 ze Sparty a zařadil se mezi opory týmu. Za reprezentaci nastoupil ke čtrnácti zápasům a zahrál si na letošním EURO.

„V Plzni se cítím jako doma, takže jsem prodloužení smlouvy uvítal. Sportovní motivace mi neschází, evropské poháry i zaplněné Štruncovy sady jsou motory do další práce. Z takového prostředí v kombinaci se současnou fanouškovskou euforií by se jen těžko odcházelo," prohlásil Kolář.

V uplynulých týdnech nehrál, zotavoval se z naštípnuté lýtkové kosti. „Dalším důvodem prodloužení smlouvy byla také podpora klubu v době mého zranění. Cítím, že se mnou trenér i vedení klubu počítají,“ podotkl šestadvacetiletý ofenzivní záložník.

Bakoš přestoupil do Plzně v roce 2009 a střelecky zazářil hlavně loni v předkolech Ligy mistrů, v nichž pomohl k historickému postupu Viktorii do základní skupiny. Od letošního roku je devětadvacetiletý útočník členem slovenské reprezentace.

„Měl jsem i nějaké nabídky ze zahraničních klubů, ale v klubu jsem šťastný a nemám důvod odcházet. Podepsání nové smlouvy pro mě bylo spíše formalitou,“ konstatoval Bakoš.

„Těším se na další zápasy ve vyprodaných Štruncových sadech, neskutečná podpora našich fanoušků v posledních měsících byla dalším z důvodů mého setrvání na západě Čech,“ dodal slovenský fotbalista.

Plzeňský záložník Daniel Kolář je v plzeňské Viktorii spokojený, prodloužil tam smlouvu.
Plzeňský záložník Daniel Kolář je v plzeňské Viktorii spokojený, prodloužil tam smlouvu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud