19. listopadu 2012 • 04:00

Štípek se omluvil z repre, za tři dny hrál. Trest mu ale nehrozí

Autor: kah, sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňský záložník David Štípek se minulý týden omluvil ze zdravotních důvodů z utkání reprezentace do 21 let proti Švédsku (1:1), o víkendu však nastoupil za Plzeň v Liberci (2:1). Porušil tím pravidla? Žádného trestu se bát nemusí. FAČR mu totiž nezastavila činnost.



Podle regulí nesmí nominovaný hráč, který se z reprezentační akce omluví, nastoupit za svůj klub po dobu srazu národního týmu. Ten v případě „jednadvacítky“ trval od neděle 11. listopadu do středy 14. listopadu. Právě v první den srazu hrála Plzeň s Olomoucí duel 14. kola (3:0), v něm už ovšem Štípek chyběl.

Fotbalová asociace sice má právo omluvenému hráči zastavit činnost také na pět dní po srazu, ale v tomto případě tak neučinila.

„Plzeň řádně Štípka omluvila a doložila to lékařským vyšetřením. Proti Olomouci nenastoupil, nebyl jediný důvod o tom pochybovat. Navíc jde o důvěru, trenér Vrba vždycky jednal vůči všem reprezentačním výběrům férově,“ řekl kouč „jednadvacítky“ Jakub Dovalil.

Není to poprvé, co k něčemu podobnému došlo. Stejným způsobem se trenér „lvíčat“ zachoval letos na jaře, kdy Sparta omluvila z přípravného duelu týmu do 21 let v Rumunsku Tomáše Přikryla. Ten proto nemusel ke středečnímu utkání cestovat, i když hned o tři dny později odehrál v utkání s Plzní (1:3) 90 minut.

Štípek, který nastoupil v Liberci až 60. minutě, zařídil pro Plzeň vyrovnávací gól a přispěl k vítězství 2:1.

Prvního ligového gólu v kariéře se David Štípek dočkal o víkendu proti Liberci
Prvního ligového gólu v kariéře se David Štípek dočkal o víkendu proti Liberci

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud